Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Judecătoarea Topor lipseşte de la serviciu. Motivat sau nemotivat?


La mai bine de o lună de la arestarea magistratului Anișoara Topor, de la Judecătoria Focșani, conducerea instanței nu a fost informată oficial despre motivul pentru care aceasta lipsește de la serviciu. Prin urmare, în condica de prezență, magistratul este trecut lipsă. Åži atât.
Nimeni nu știe, oficial, dacă judecătoarea Topor lipsește motivat sau nu, din moment ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a trimis nicio adresă, prin care să se aducă la cunoștință dacă magistratul, acuzat de luare de mită, a fost suspendat din funcție sau nu. „Nu a venit nimic oficial la instanță în acest sens. A fost propusă ca fiind lipsă. Ulterior, vom vedea dacă motivat sau nemotivat. Salariul nu-l va lua decât pentru cele patru zile lucrătoare de la începutul lunii decembrie, până la arestarea sa preventivă”, a precizat judecătoarea Andreea Pascaru, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Focșani.
Nici dosarele aflate pe rolul completului judecătoarei Topor nu puteau fi ținute pe loc. Cum nu putea fi desemnat un judecător care să le preia pe toate, condu-cerea instanței a luat decizia ca dosarele să fie repartizate ciclic altor complete de judecată.
Judecătoarea Anișoara Topor a fost arestată la începutul lunii decembrie 2011, aflându-se deja la al doilea mandat. Magistratul a intrat în vizorul procurorilor anticorupție după ce un om de afaceri din Golești a denunțat-o. Acesta ar fi plătit-o pentru a-l ajuta să obțină soluții favorabile într-un dosar în care revendica un teren. Până la urmă, afaceristul nu a fost mulțumit de mersul dosarului său, așa că a decis să o denunțe pe Anișoara Topor.
Pe 8 decembrie 2011, procurorii anticorupție au descins în locuința magistratului și au făcut percheziție. Nu a scăpat de la control nici biroul soțului judecătoarei, care este avocat. Cu o zi înainte, Consiliul Superior al Magistraturii a încuviințat nu numai percheziția, dar și reținerea și arestarea preventivă a magistratei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?