Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Arest menținut pentru tânărul din Popești, acuzat că a violat o fată de 12 ani


Tânărul din comuna Popești, trimis în judecată după ce a întreținut raporturi sexuale cu o minoră de 12 ani, fără acordul acesteia, rămâne în arest. Măsura arestului a fost menținută de magistrații Judecătoriei Focșani, nefiind definitivă. „(…) constată că subzistă temeiurile care au determinat luarea și menținerea măsurii arestării preventive a inculpatului A(…) GEORGE NICUÅžOR, în prezent aflat în Penitenciarul Focșani. Menține măsura arestării preventive a inculpatului (…), până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. (…) împotriva prezentei încheieri se poate formula contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședință publică azi, 09.02.2018„, este decizia Judecătoriei Focșani.
Tânărul a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii mai 2017, după ce, în aprilie, a violat o copilă de 12 ani. Conform rechizitoriului, în seara zilei de 28 aprilie 2017, George Nicușor A., de 26 de ani, a întreținut raporturi sexuale cu o minoră de 12 ani, fără acordul acesteia, sens în care a lovit-o cu pumnii și picioarele peste corp, provocându-i leziuni ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale.
Copila și inculpatul sunt vecini și se cunoșteau foarte bine. În seara zilei amintite, în jurul orei 21.00, cei doi s-au întâlnit în fața porții casei victimei, iar de față mai erau și alte persoane. La un moment dat, inculpatul i-a cerut fetei să-l însoțească într-un loc mai retras pentru a sta de vorbă. Fapta a acceptat și a mers după inculpat. După ce s-au îndepărtat de grupul cu care era fata, inculpatul i-a propus fetei să se culce cu el. A avertizat-o că în caz contrar se va duce și-i va spune tatălui ei că a întreținut raporturi sexuale cu alți doi bărbați. De teamă, fata a acceptat să-l însoțească, cei doi plecând către un teren arabil, nu departe de casă. Conform materialului de urmărire penală, deși fata a acceptat inițial de frică, când au ajuns în locul amintit, copila s-a împotrivit și l-a împins pe tânăr. În acel moment, inculpatul a prins-o în brațe și a obligat-o să se dezbrace.
De frică, copila și-a dat jos pantalonii, timp în care îi tot cerea inculpatului să o lase în pace. El a refuzat și și-a dus planul până la capăt.
În timp ce se îmbrăcau, în zonă a ajuns o femeie, care a auzit gălăgie. Deși i-a întrebat ce s-a întâmplat, martora nu a primit niciun răspuns, asta pentru că inculpatul o avertizase pe fată să nu spună nimănui nimic. În cele din urmă, copila i-a spus martorei ce a pățit, iar aceasta i-a spus tatălui victimei, care a făcut sesizarea la poliție.
Audiat de procurori, inculpatul a spus că nu-și amintește să se fi întâmplat acest lucru. Spune că este posibil să fi fost așa, dar el era băut și nu mai știe. 
Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?