145 de cadre didactice din Vrancea au depus cereri la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), după ce au primit acceptul unităților de învățământ unde predau, pentru continuarea activității la catedră după împlinirea vârstei standard de pensionare. La nivelul județului, doar trei cadre didactice nu au primit acordul de continuare a activității după vârsta de pensionare. Acestea pot depune contestații.
De la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau sunt 8 cadre didactice care au solicitat să predea în continuare, printre care fostul inspector școlar de educație fizică și sport Ionel Ambrosie și directorul unității de învățământ Gabriel Danielescu. De la Centrul Școlar Elena Doamna au depus cereri 6 cadre didactice, iar de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Măicănești 3. De asemenea, a primit acordul pentru continuarea activității la catedră și profesorul de volei Marian Rădulescu, de la Clubul Sportiv Școlar Focșani.
De la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu au primit acordul trei cadre didactice, printre care și profesoara Sonica Dărmănescu, fostă directoare adjunctă a unității de învățământ. De la Colegiul Cuza îndeplinesc vârsta de pensionare două cadre didactice, printre care și cunoscuta profesoară de chimie Maria Pleș. De la Colegiul Unirea, trei cadre didactice au primit acceptul pentru continuarea activității, printre care profesoara de limba română Maria Lupu și profesorul de informatică Emil Onea.
De la Colegiul Cotea au împlinit vârsta de pensionare și au primit acceptul pentru continuarea activității 3 profesori, printre care Gheorghe Vlăjie, de istorie, care a fost și directorul Direcției de Cultură Vrancea, și Florin Iamandei, de matematică, care a fost și directorul unității de învățământ. De la Colegiul Auto au primit acordul 2 profesori, de la Grădinița cu program prelungit nr. 1 Focșani două educatoare, iar de la Grădinița cu program prelungit nr. 18 Focșani tot două.
De la Liceul Pedagogic Spiru Haret Focșani sunt 3 cadre didactice cu acord, printre care și directoarea instituției, profesoara Felicia Panaite. De la Liceul cu Program Sportiv au împlinit vârsta de pensionare și au primit acordul trei cadre didactice, iar de la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza Panciu tot trei. De la Liceul Tehnologic Eremia Grigorescu Mărășești au primit acordul două cadre didactice, de la Liceul G.G. Longinescu Focșani unul, de la Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobești două cadre didactice, iar de la Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu unul. De la Palatul Copiilor Focșani a împlinit vârsta de pensionare și a primit acordul o profesoara de matematică aplicată în informatică.
La Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță Focșani sunt trei cadre didactice care au primit acordul, dintre care unul are ore și la Școala Gimnazială Nicolae Iorga. La Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani sunt șase cadre didactice cu acord, dintre care patru învățătoare. O profesoară de la această școală, de educație tehnologică, are ore și la Colegiul Național Cuza. De la Școala Ion Basgan au primit acordul pentru continuarea activității la catedră 15 cadre didactice, dintre care 10 sunt învățătoare. La Școala Ștefan cel Mare Focșani au primit acordul 10 cadre didactice, dintre care 7 învățătoare și 3 educatoare. La Școala nr. 3 Focșani două învățătoare au primit acordul, iar la Școala nr. 7 Focșani doi profesori, printre care și fostul director Petre Plopeanu.
Lista completă cu profesorii care au primit acordul pentru continuarea activității la catedră, după împlinirea vârstei de pensionare este disponibilă AICI!