Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Elevii din Adjud au marcat „166 de la naşterea dramaturgului Ion Luca Caragiale”


Cu  ocazia  aniversării a 166 de la nașterea dramaturgului Ion Luca Caragiale elevii clasei a IV-a A, de la Școala Gimnazială Mareșal Al. Averescu din Adjud, îndrumați de profesorul Paula Voicu, au realizat o activitate culturală la sediul Bibliotecii municipale. Aceștia au prezentat biografia lui Ion Luca Caragiale, și au interpretat scenetele „Dl Goe” și „Bubico” de Ion Luca Caragiale.
Totodată, elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Mihail Armencea,  împreună cu profesorul Irina Vasilache, au vizionat sceneta „Vizită” la sala multimedia a Bibliotecii municipale Adjud. „Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Cinemateca la bibliotecă” ce se derulează în fiecare zi de joi la sediul instituției. Elevii mai pot viziona la Sala multimedia filme precum: „Credinciosul John”, ,,Feciorii croitorului”, ,,Fetița cu gâștele”, ,,Lupul și cei șapte iezi”, ,,Motanul încălțat” de Frații Grimm și altele”, a spus profesor Tatiana Valea, directorul Bibliotecii municipale Adjud.
O altă activitate desfășurată la instituția de cultură adjudeană a constat în vizionarea filmului „La cireșe”, de către elevii clasei I de la Școala Gimnazială „Mihail Armencea”, împreună cu profesorul Luminița Horchidan. La vizionare au participat și elevii clasei a IV-a, coordonați de învățător Mariana Åžtefan de la Școala Gimnazială Mihail Armencea și elevii clasei a II-a, îndrumați de învățător Florentina Costache, de la Școala Principele Radu. Activitatea a avut loc în sala multimedia a Bibliotecii municipale Adjud, tot în cadrul proiectului „Cinemateca la bibliotecă” ce se derulează în fiecare zi de joi la sediul instituției.
Tot la Biblioteca municipală Adjud a avut loc și „Ora de lectură”, la care au participat elevii clasei a VI-a  de la Colegiul Național „Emil Botta”, îndrumați de profesorul Ramona Chiper. Aceștia au citit la Sala de lectură pentru copii a Bibliotecii municipale Adjud, din opera scritorului Ion Luca Caragiale. „În cadrul activității, elevii au citit ,,Lanțul slăbiciunilor” din volumul ,,Momente și schițe ” și ,,Cănuță,  om sucit” din volumul ,,Nuvele și povestiri” de  Ion Luca Caragiale. Activitatea face parte din proiectul ,,Ora de lectură” ce se derulează săptămânal la sediul bibliotecii. Prin acest proiect dorim să stimulăm interesul elevilor pentru lectură”, a transmis profesor Tatiana Valea, directorul Bibliotecii municipale Adjud.
În cadrul altei „Ore de lectură” a fost rândul elevilor din clasa a II-a de la Școala Gimnazială Mihail Armencea, împreună cu învățătoarea Gina Desagă, să citească  legende din volumul „Crăiasa Iarnă” de Silvia Ursache și poezii de Mihai Eminescu  din volumul „Poezii pentru copii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?