Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Colegiul „Edmond Nicolau” și-a prezentat oferta școlară viitorilor liceeni


Săptămâna „Școala altfel” a reprezentat un bun prilej pentru toate unitățile de învățământ din județul Vrancea de a desfășura diverse activități educative, artistice, culturale sau sportive, cu obiective bine stabilite, în care pe rând, elevi și profesori, și-au adus aportul. „Programul «Școala altfel» reprezintă atât rolul profesorului cât și al elevului în procesul de învățământ de formare, dezvoltare, educație și creativitate”, a spus profesorul Ionel Ambrosie. În săptămâna „Școala altfel”, acesta  a fost inițiatorul și organizatorul vizitelor efectuate de elevi de la mai multe școli din județ, care au venit la sediul colegiului focșănean pentru a afla oferta școlară pentru anul școlar 2016 – 2017.
Rând pe rând, au vizitat Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” elevii școlilor din Biliești, Bolotești, Bordeasca, Cîmpineanca, Faraoanele, Ciușlea, Garoafa, Gugești, Nereju, Nistorești, Suraia, Urechești, Vintileasca, Mera, Vulturu, Gologanu, Golești, Poiana-Cristei, Popești și de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Focșani.
Însoțiți de diringiții lor, elevii au vizitat laboratoarele colegiului, sălile de clasă, biblioteca, sala de festivități, atelierul școlar, ba chiar și sala de sport. Profesorul de educație fizică Ionel Ambrosie le-a prezentat musafirilor istoricul liceului, profilele la care se pot înscrie, vorbind și despre viitorul absolvenților și posibilele orientări profesionale. „Voi, elevii, trebuie să aveți o concepție ce orientează învățământul spre procesul cunoașterii, unde omul este subiectul activităților sale”, a spus Ionel Ambrosie. 
Vizitatorii s-au arătat încântați, mai ales că la sfârșit au primit pliante și au făcut fotografii. Cadrele didactice ale colegiului și-au împărțit sarcinile în această săptămână, oferind elevilor o varietate de activități, axate în mare parte pe propunerile tinerilor. De asemenea, profesorii Ionel Ambrosie și Petre Ittu au desfășurat diverse activități sportive, respectiv competiții de volei, badminton, tenis de masă și fotbal, în cadrul cărora au participat și echipe de la Colegiul Econimic și LPS Focșani. La nivelul claselor a IX-a, s-au desfășurat campionate de fotbal și tenis de masă, în colaborare cu DJST Vrancea. „Întrucât se apropie Sfintele Sărbători de Paște, dorim să le transmitem tuturor cadrelor didactice din școli și licee, cât și întregii comunități din Vrancea Sărbători Fericite!”, a transmis Ionel Ambrosie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?