Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Dosar penal pentru un bărbat care a tras cu pușca la țintă, pe un câmp din Panciu; jandarmii au găsit într-o mașină două arme cu lunetă și cartușe cu glonț


Persoane depistate în timp ce foloseau armele fără drept

    În data de 02 februarie a.c., în jurul orelor 15.40, o patrulă de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Vrancea în timp ce executa serviciul în zona străzii Progresului, a auzit două focuri de armă ce veneau dinspre drumul dispus paralel cu râul Åžușița, din orașul Panciu.
          În urma deplasării în zona respectivă, jandarmii au observat două persoane de sex masculin ce se aflau lângă un autoturism marca Volkswagen, iar la vederea jandarmilor au introdus în autoturism o armă și un trepied improvizat.
       Jandarmii au continuat verificările, în urma acestora a rezultat faptul că numitul I.D., după ce a fost la un armurier din localitatea Panciu pentru a-i calibra arma de vânătoare, a mers în extravilanul localității Panciu, pe malul răului Åžușița, pentru a verifica armele dacă au fost calibrate corespunzător, trăgând două focuri de armă în niște ținte improvizate și pe un teren care nu este autorizat în acest sens.
        În urma percheziției autovehiculului, aparținând numitului C.D., au fost descoperite două arme de vânătoare prevăzute cu lunetă, 38 cartușe cu glonț și un trepied improvizat folosit pentru verificarea armelor.
        Jandarmii au primit sprijin de specialitate, la fața locului, de la lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase. Din cercetări a reieșit și faptul că numitul I.D. este deținătorul legal al celor două arme și a muniției, acesta deținând permis de port armă.
       Jandarmii au ridicat de la numitul I.D. o armă de vânătoare marca BAIKAL, calibru 223 Remington, prevăzută cu lunetă, o armă marca CZ 550, calibru 7X64 mm, prevăzută cu lunetă, 38 cartușe cu glonț și un trepied improvizat pe care le-au predat polițiștilor Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase.
            În cauză jandarmii au procedat la întocmirea actelor de sesizare ale organelor de urmărire penală. Astfel numitul C.D., pentru faptul că transporta acele arme fără drept, este susceptibil de săvârșirea infracțiunii de NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ÅžI MUNIÅ¢IILOR – faptă prevăzută și sancționată de art. 342, din Codul Penal, iar numitul I.D. este susceptibil de săvârșirea infracțiunii de UZ DE ARMÄ‚ FÄ‚RÄ‚ DREPT – faptă prevăzută și sancționată de art. 343, din Codul Penal.
Actele de sesizare și mijloacele materiale de probă au fost predate pe bază de proces verbal polițiștilor din cadrul Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase pentru continuarea verificărilor în cauză.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, maior Petrea George

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?