Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Cinci elevi vrânceni, calificați la faza națională a olimpiadei de lingvistică


Cinci elevi de la mai multe clase vor reprezenta județul Vrancea la olimpiada de lingvistică „SOLOMON MARCUS”. Menționăm faptul că etapa județeană din acest an s-a încheiat, desemnându-și câștigătorii și, implicit, elevii care vor reprezenta Vrancea la faza națională.
Astfel, la secțiunea antrenament, Andreea Stancu, elevă în clasa a V-a la Colegiul Național Unirea Focșani, va reprezenta județul Vrancea la faza națională. Andreea Stancu este îndrumată de profesoara Maria Zgăbârdici. Profesoara Maria Zgăbârdici îl va pregăti pentru faza națională și pe Alexandru Ariton, de la clasa a VIII-a. La secțiunea performanță, trei elevi de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza Focșani vor merge la faza națională a olimpiadei de lingvistică. Aceștia sunt: Maria Vidrașc, clasa a XII-a (prof. îndrumător Chelariu Silvia-Ofelia), Andra – Ionelia Năstasă, clasa a XII-a (prof. îndrumător Marcu Livia), Tudor Dodoiu, clasa a XII-a (prof. îndrumător Chelariu Silvia-Ofelia). „Vrancea va fi reprezentată la etapa națională de 5 participanți, pentru că, la ediția din anul școlar precedent, cuzista Bădărău Diana, de la clasa a V-a, coordonată de profesorii Livia Marcu și Tiberiu Oprea, a obținut premiul al III-lea, ceea ce constituie un bonus de 1 loc în ceea ce privește norma de reprezentare a județului la etapa națională a olimpiadei din acest an”, a transmis profesoara Teodora Bentz, inspector școlar de limba și literatura română, organizatorul olimpiadei.
Potrivit informațiilor furnizate de inspectoarea Bentz, la etapa națională, pentru toate secțiunile competiției, evaluarea va fi realizată exclusiv de cadrele didactice universitare, care au alcătuit subiectele. Ultima fază a Olimpiadei de Lingvistică se va desfășura în luna mai, în perioada 11-13, la Vaslui, responsabili în ceea ce privește organizarea fiind MEN, Departamentul de Lingvistică al Facultății de Litere de la Universitatea din București și Institutul de Lingvistică Iorgu – Iordan Alexandru Rosetti al Academiei  Române, având sprijinul Inspectoratului Școlar Vaslui.
Reamintim că olimpiada județeană de lingvistică „SOLOMON MARCUS” s-a desfășurat la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu din Focșani, sâmbăta trecută. Pentru fiecare secțiune se acordă câte 3 premii și mențiuni pentru 15% din numărul elevilor participanți, cu respectarea ierarhiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?