Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Zece elevi vrânceni, premiați la Concursul Şcolar Naţional de Geografie


Opt elevi de la Åžcoala Gimnazială Alexandru Vlahuță din Gugești și doi elevi de la Åžcoala Gimnazială Jariștea au participat, sâmbătă, la un concurs școlar – național de geografie. Ediția din acest an a Concursului Național Interdisciplinar „Școala cu Ceas” a avut loc la Școala Gimnazială Take Ionescu din Rm. Vâlcea, competiția fiind trecută în Calendarul Olimpiadelor și Concursurilor Școlare, elaborat de Ministerul Educației Naționale.
La acest concurs național, adresat elevilor din clasele V-VIII, au participat peste 700 de elevi și cadre didactice din unități școlare din mediul urban și rural, din 18 județe ale țării. Pentru reușita acestei competiții s-au implicat activ Steluța Dan – inspector școlar general în MEN, conf. univ. dr. Marian Ene din partea Facultății de Geografie a Universității din București, Marius Manda inspector școlar de specialitate în cadrul  ISJ Vâlcea și profesoara Iulia Diaconu.
Școala din Gugești a fost reprezentată de 3 elevi de clasa a V-a: Maria Riana Alecse, Erica Florina Ciutoiu, Miruna Șontica și 5 elevi de clasa a VI-a, Ștefania Roberta Cioară, Alexandru Chirilă, Antonia Mirică, Bianca Praja, Valentina Pupăză, sub îndrumarea profesorului Vasile Ovidiu Allen. Åžcoala Gimnazială Jariștea a fost reprezentată de doi elevi, Ciprian Cîmpeanu și George Dumitru, sub îndrumarea profesoarei Elena Cîrjan.
Premiul I la clasa a VI-a a fost câștigat de vrânceanca Bianca Elena Praja, premiul II de Erica Florina Ciutoiu. Vrancea a mai obținut și patru premii III, prin Ștefania Roberta Cioară, Alexandru Chirilă, Antonia Mirică, Valentina Pupăză, la care s-au adăugat două mențiuni pentru cei mai mici dintre competitori: Riana Maria Alecse și Miruna Șontica. Nici elevii de la Åžcoala Gimnazială Jariștea nu s-au lăsat mai prejos și s-au întors cu premiul III, obținut de Ciprian Cîmpeanu și o mențiune prin George Dumitru. „Toate aceste premii și mențiuni sunt rezultat al unui efort constant al inteligenței  inspirației, al dorinței de reușită a fiecăruia dintre dragii noștri elevi care ne-au făcut să fim alături de cei mai buni dintre competitori și de această dată. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest nou succes al elevilor noștri, reprezentanți ai comunității școlare și locale, cu o mențiune specială pentru fiecare dintre familiile acestor copii de excepție, care au asumat să ne susțină pentru ca noi să ne pregătim cum am știut mai bine”, a precizat profesorul Vasile Ovidiu Allen.
Prima participare la un concurs școlar național i-a oferit Florinei Ciutoiu o amintire de care va fi mândră. „Am plecat la acest concurs național plină de speranță și încredere. Când am ajuns în sala de concurs, aveam mari emoții. M-am așezat în bancă și am așteptat foaia cu subiecte. Primele întrebări au fost mai ușoare, dar testul a continuat cu întrebări din ce în ce mai dificile. Am încheiat testul, am predat foaia de concurs și au urmat câteva ore până la aflarea rezultatului final. Așteptarea însă a meritat. Am primit diploma și medalia de care sunt deosebit de mulțumită, mai ales că ele sunt primele obținute la un concurs școlar național”, a transmis Erica Florina Ciutoiu.
Bianca Elena Praja este mândră de faptul că prin participarea ei la  această competiție a făcut cunoscut numele școlii și localității. „Pentru mine este prima dată când particip la un concurs în afara județului Vrancea. Am crezut în șansa mea de a mă întoarce de la această competiție cu un premiu. Această reușită este rezultatul unei pregătiri suplimentare, care a început încă din luna septembrie, sub atenta îndrumare a domnului profesor de geografie. Această participare la un concurs național mi-a dat un plus de încredere. Mă bucur, de asemenea, că prin această participare am făcut cunoscut numele școlii și localității în care învăț”, a spus aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?