Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GRAMMY 2018: Bruno Mars este marele câștigător al celei de-a 60-a ediţii a premiilor Grammy


Bruno Mars este marele câștigător al celei de-a 60-a ediții a Premiilor Grammy, reușind să învingă celebrul hit „Despacito” la categoria piesa anului cu melodia „That’s What I Like” și obținând și premiile Grammy la categoriile înregistrarea anului și albumul anului cu piesa care dă titlul ultimului său album, „24K Magic”, categorii în care i-a devansat pe Kendrick Lamar, Jay-Z și Childish Gambino, conform The Verge.com. Kendrick Lamar a început seara premiilor drept mare favorit, cu 7 nominalizări, și, după ce s-a impus la categoriile rezervate muzicii rap – cel mai bun album rap, cea mai bună interpretare rap și cea mai bună piesă rap – a fost nevoit să se încline în fața lui Bruno Mars la categoriile generale ale premiilor Grammy, așa cum este Albumul anului și Înregistrarea anului, categorii care nu au mai fost câștigate de muzicieni rap de 14 ani.
Ceremonia de la New York, prezentată de actorul britanic James Corden, a început cu o reprezentație a lui Lamar însoțită de comentariul comedianului Dave Chappelle: „Singurul lucru mai înspăimântător decât să vezi un afroamerican care este cinstit în America este să fii un afroamerican cinstit în America”. Potpuriul din muzica lui Kendrick Lamar a continuat cu dansatori îmbrăcați în uniforme militare de camuflaj, apariții surpriză ale lui Bono și The Edge, o reprezentație de tobe taiko și dansatori cu glugi roșii care s-au prăbușit pe scenă unul câte unul la sunetul unor focuri de armă. 
Numeroase celebrități, printre care Lady Gaga, Elton John și Nick Jonas și-au etalat susținerea pentru campania #TimesUp împotriva abuzurilor sexuale, purtând în piept trandafiri albi. Pornind de la inițiativa Time’s Up împotriva hărțuirilor sexuale și inegalității la locul de muncă, ce a fost reprezentată și la gala Globurilor de Aur, în această lună, când numeroase actrițe au optat să poarte rochii de culoare neagră, organizația Voices in Entertainment a început de miercuri o campanie prin e-mail prin care a îndemnat la adoptarea trandafirului alb ca simbol al susținerii victimelor abuzurilor sexuale. Conform Voices in Entertainment, trandafirul alb „reprezintă din punct de vedere istoric speranța, pacea, empatia și rezistența”.

Seara de gală a fost condimentată și de momente cu încărcătură politică, de la Hillary Clinton și Cardi B are au citit pasaje din controversata carte „Fire and Fury: Inside the Trump White House”, până la formația rock irlandeză U2 care și-a arătat susținerea pentru programul destinat imigranților DACA Dreamers (Deferred Action for Childhood Arrivals) interpretând o piesă de pe o barjă amplasată în fața Statuii Libertății. Bono a cântat folosind un megafon vopsit în culorile steagului American. Poate cel mai emoționant moment al serii a fost oferit de Kesha, care a interpretat piesa „Pray”, o melodie despre propria dramă a abuzurilor și traumelor sexuale.
Bruno Mars a câștigat 6 premii Grammy, printre care și cel pentru piesa anului cu hitul său „That’s What I Like”, precum și premiile pentru cea mai bună înregistrare și cel mai bun album cu piesa și LP-ul „24K Magic”. Kendrick Lamar a câștigat premiul Grammy la 5 categorii. „Important este să te exprimi și să pui culorile pe pânză pentru ca întreaga lume să evolueze, pentru următorul care te ascultă, pentru generația care urmează”, a susținut Lamar în discursul de acceptare al premiului Grammy la categoria rezervată albumelor rap. În afara premiilor la categoria rap, pe care a dominat-o, Lamar a mai câștigat premiul pentru cel mai bun videoclip cu piesa „Humble”.
Solista canadiană Alessia Cara s-a impus în fața rapperilor Khalid și Lil Uzi Vert, dar și a solistei pop Julia Michaels și noii vedete R&B SZA la categoria rezervată celor mai buni noi artiști. „Când eram o copilă, în duș, mă jucam prefăcându-mă că am câștigat un premiu Grammy, așa că poate vă gândiți că am avut timp să pregătesc un discurs de acceptare adecvat. Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa”, a susținut solista canadiană când a urcat pe scenă pentru a primi premiul. Legendara formație The Rolling Stones a câștigat premiul Grammy la categoria rezervată albumelor blues tradiționale cu LP-ul „Blue & Lonesome”, în timp ce canadianul Leonard Cohen a câștigat postum premiul pentru cea mai bună interpretare rock cu piesa „You Want It Darker”.
Carrie Fisher a primit de asemenea un premiu postum. Ea a obținut Grammy-ul pentru cel mai bun album vorbit – poezie, audiobook, povești (Best spoken word album) cu varianta audio a memoriilor sale, „The Princess Diarist”. Aceste memorii se bazează pe jurnalul pe care actrița l-a ținut în 1977 pe când juca în primul film al seriei „Star Wars”. Veteranii germani de la Kraftwerk au câștigat premiul pentru cel mai bun album dance/electronic cu LP-ul „3-D The Catalogue”. Formația Kraftwerk a mai primit un premiu Grammy în 2014 pentru întreaga activitate.
Ceremonia de duminică seară s-a desfășurat la Madison Square Garden din New York pentru prima oară în ultimii 15 ani. Formații și interpreți celebri, printre care Lady Gaga, Pink, Rihanna, Elton John, Miley Cyrus, Kendrick Lamar, Kesha, U2 și Sting, au cântat în cadrul evenimentului. Marele învins al serii este Jay-Z, care, deși a fost nominalizat la 8 categorii, a plecat acasă cu mâna goală. El se poate consola însă cu cele 21 de premii Grammy obținute de-a lungul carierei.

Lista principalilor câștigători ai premiilor Grammy 2018:
GENERAL:
– Albumul anului: „24K Magic” – Bruno Mars
– Înregistrarea anului: „24K Magic” – Bruno Mars
– Piesa anului: „That’s What I Like” – Bruno Mars
– Cel mai bun artist la debut: Alessia Cara

POP:
– Cea mai bună interpretare pop duo/grup: „Feel It Still” – Portugal. The Man
– Cel mai bun album pop: „÷ (Divide)” – Ed Sheeran
– Cea mai bună interpretare pop solo: „Shape Of You” – Ed Sheeran
 
DANCE/ELECTRONIC:
– Cea mai bună înregistrare dance: „Tonite” – LCD Soundsystem
– Cel mai bun album Dance/Electronic: „3-D The Catalogue” – Kraftwerk

ROCK:
– Cea mai bună piesă rock: „Run” – Foo Fighters
– Cea mai bună interpretare rock: „You Want It Darker” – Leonard Cohen
– Cea mai bună interpretare metal: „Sultan’s Curse” – Mastodon
– Cel mai bun album rock: „A Deeper Understanding” – The War On Drugs
 
ALTERNATIVE:
– Cel mai bun album alternativ: „Sleep Well Beast” – The National
 
R&B:
– Cel mai bun album contemporan urban: „Starboy” – The Weeknd
– Cea mai bună interpretare R&B: „That’s What I Like” – Bruno Mars
– Cea mai bună piesă R&B: „That’s What I Like” – Bruno Mars
– Cel mai bun album R&B: „24K Magic” – Bruno Mars
 
RAP:
– Cel mai bun album rap: „Damn.” – Kendrick Lamar
– Cea mai bună interpretare rap: „Humble” – Kendrick Lamar
– Cea mai bună interpretare Rap/Sung: „Loyalty” – Kendrick Lamar Featuring Rihanna
– Cea mai bună piesă rap: „Humble” – Kendrick Lamar

COUNTRY:
– Cea mai bună interpretare country solo: „Either Way” – Chris Stapleton
– Cea mai bună interpretare a unui duo/grup country: „Better Man” – Little Big Town
– Cea mai bună piesă country: „Broken Halos” – Chris Stapleton
– Cel mai bun album country: „From A Room: Volume 1” – Chris Stapleton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?