Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Actriţa spaniolă Penélope Cruz va fi laureată cu un premiu Cesar onorific pentru întreaga carieră


Actrița spaniolă Penélope Cruz va fi distinsă cu un premiu Cesar onorific pentru întreaga carieră, la gala prestigioaselor premii ale Academiei franceze de artă și tehnică cinematografică, ce va avea loc la 2 martie la Paris, a anunțat luni Academia citată de EFE. „Sublimă și emoționantă”, actrița are această abilitate de a străluci atât în producțiile internaționale cât și în filme de autor, atât în regia lui Ridley Scott, Bob Marshall, Keneth Branagh, Sergio Castellitto, Fernando Trueba cât și a lui Asghar Farhadi’, cu care a încheiat recent filmările la ”Todos lo saben”, notează Academia într-un comunicat.
Academia a salutat totodată interpretările sale „precise și incandescente” în fața unor parteneri de platou ca Johnny Depp, Jordi Molla , Day Lewis, Judi Dench, Adrien Brody, Brad Pitt sau Javier Bardem. Academia a amintit că Penelope Cruz a fost „muza unor mari cineaști”, că are „o frumusețe strălucitoare latină” și a fost „emoționantă” încă de la primul său rol principal, la vârsta de 16 ani, în ”Jamón Jamón”, care a propulsat-o în rândul „marilor actrițe de viitor”. Potrivit comunicatului, regizori ca Alejandro Amenábar și Pedro Almodóvar „au avut ochi doar pentru ea”. Amenábar a distribuit-o în filmul său ”Abre los ojos”, dar și în ”remake-ul” american ”Vanilla Sky”, alături de Tom Cruise, care i-a deschis porțile Hollywood-ului.
Penelope Cruz a jucat în cinci filme ale lui Pedro Almodóvar, printre care ”Volver”, care i-a adus un premiu Goya al cinematografiei spaniole, un premiu al Academiei europene de film și un premiu pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de la Cannes din 2006. Grație acestui film, ea a fost aleasă de Woody Allen să joace alături de Scarlett Johansson și Javier Bardem rolul Mariei Elena în ”Vicky Cristina Barcelona” (2008), și a fost recompensată cu un Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar și cu un premiu Bafta al cinematografiei britanice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?