Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Educatoarea filmată în timp ce lovea copiii cere o nouă expertiză psihiatrică


Dosarul educatoarei din satul Poiana, comuna Vrâncioaia, care a fost filmată în timp ce lovea copii, a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Galați, după ce cadrul didactic a făcut apel împotriva soluției date de magistrații de la Judecătoria Focșani, instanță unde a fost judecata pe fond a dosarului.
    La termenul de vineri, de la Curtea de Apel Galați, instanța a dispus reluarea dezbaterilor cu privire la completarea probatoriilor și a amânat pronunțarea pentru o dată ulterioară cu privire la cererea inculpatei de a se efectua o nouă expertiză medico-legală psihiatrică. „Dispune reluarea dezbaterilor cu privire la completarea probatoriilor, la termenul de judecată din data de 08.02.2018, în sensul: – aducerii în discuția participanților procesuali a necesității „avizării” de către Institutul de Medicină Legală Iași a actelor medico – legale întocmite de Serviciul Județean de Medicină Legală Vrancea, (respectiv a raportului de expertiză medico – legală psihiatrică și a Suplimentului la raportul de expertiză medico – legală psihiatrică). Prorogă pronunțarea asupra cereri formulată de inculpată, referitoare la efectuarea unei noi expertize medico legale psihiatrice. Pronunțată în ședință publică azi 26.01.2018″, se arată în hotărârea instanței gălățene.
    Educatoarea a fost judecată pentru purtare abuzivă, iar în luna octombrie a anului trecut, magistrații de la Judecătoria Focșani au dat o primă soluție în dosar. Astfel, cadrul didactic a fost achitat pentru infracțiunea de purtare abuzivă pentru existența cazului de neimputabilitate. Instanța de fond a obligat-o pe educatoare la tratament medical până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol și i s-a interzis exercitarea profesiei de educator. De asemenea, educatoarea a fost obligată de instanța de fond să achite suma de 10.000 lei daune morale unuia dintre copiii pe care i-a lovit.   
 Educatoarea a fost trimisă în judecată în aprilie 2017, după ce în toamna anului 2016 a fost filmată de o mămică din localitate în timp ce lovea copiii și le vorbea urât. Atunci, ea a lovit doi copii, motiv pentru care a și fost judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de purtare abuzivă. În rechizitoriul procurorilor se arată că la data de 19.10.2016, în timp ce se afla în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a exercitat acte de violență asupra persoanelor vătămate V.L. și N.F.  După incidentul pe care educatoarea l-a și recunoscut, ea și-a luat concediu medical pentru o vreme. Apoi a revenit la catedră, făcând totodată și dovada că este aptă să fie în mijlocul copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?