Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Sting, președinte de onoare al galei Victoires de la musique


Cântărețul britanic Sting, primul artist care a susținut un concert în sala Bataclan după atacul terorist comis la Paris în noiembrie 2015, va fi președintele de onoare al celei de-a 33-a ediții a galei Victoires de la musique, informează lexpress.fr. Artistul britanic vizitează foarte des Franța. Sting va prezida cea de-a 33-a ediție a galei Victoires de la musique, care va avea loc pe 9 februarie, au anunțat organizatorii evenimentului într-un comunicat publicat miercuri. Potrivit acelui document, decizia luată de organizatori se explică prin „povestea de iubire dintre Sting și Franța și parcursul său muzical”.
Cântărețul și compozitorul britanic este „un artist consacrat, o personalitate pentru toate generațiile, un model care știut să inspire lumea artistică dincolo de universul muzicii”, grație „spiritului său mereu curios și permanent dispus să asculte sunetele lumii, de la pop la jazz, de la reggae la muzica clasică”, rămânând în același timp „un om angajat” în serviciul cauzelor politice și ecologice, a declarat Natacha Krantz-Gobbi, președintele Victoires de la musique, citată în același comunicat.

O relație foarte specială cu Franța

Artistul britanic, în vârstă de 66 de ani, are o relație foarte specială cu Franța, a reamintit Natacha Krantz-Gobbi. Sting a fost primul artist care a susținut un concert în sala Bataclan, pe 12 noiembrie 2016, în ajunul primei comemorări a atacurilor teroriste comise la Paris, în urma cărora au murit 130 de persoane. Cea de-a 33-a gală Victoires de la musique va avea loc în centrul de spectacole La Seine Musicale din Paris și va fi difuzată în direct de France 2 și France Inter. Evenimentul va fi prezentat de Daphne Burki.
Trofeele Victoires de la musique, considerate echivalentul francez al premiilor Grammy americane, sunt decernate începând din 1985 celor mai apreciați artiști din industria muzicală franceză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?