Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Membrii Clubului Seniorilor au petrecut un Retro-Revelion de trei zile!


    Treizeci de membri ai Clubului Seniorilor, al Filialei de Cruce Roșie Vrancea, au petrecut trei zile de basm, în cadrul Retro-Revelionului pe care l-au organizat cu mult entuziasm la Timișul de Sus. Locația nu a fost aleasă întâmplător. Din câte ne-au transmis inimoșii membri ai Clubului, altitudinea de 850 metri a acestei mini-stațiuni determină oameni din toate colțurile țării să vină pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii, stărilor de debilitate, nevrozelor astenice, rahitismului și surmenajului. Dar nu numai atât! „Oxigenul atât de prețuit este produsul pădurilor încă virgine de brazi care împodobesc crestele munților Postăvaru, Piatra Craiului și Platforma Predealului de sud-est. Toate aceste date și, bineînțeles, obiectivele turistice prezentate de agențiile turistice au recomandat alegerea acestei stațiuni de către membrii Clubului Seniorilor de pe lângă Filiala de Cruce Roșie Vrancea, pentru a sărbători Retro-Revelionul anului 2018”, au transmis membrii Clubului.
    Seniorii, care demonstrează cu fiecare prilej că știu să se bucure cu adevărat de ceea ce poate oferi viața mai frumos, au salutat iarna desfășurată acolo în toată splendoarea, s-au copilărit jucându-se, efectiv, prin ninsoare, cu zăpada care a învelit totul într-o mantie strălucitoare, de basm… Cazați într-o pensiune bine ascunsă între munți, dar cu vedere la drumul ce leagă Predealul de Timișul de Sus, seniorii s-au delectat cu mâncăruri tipic ardelenești, au dansat în orice moment al zilei – spre plăcuta surprindere a altor vizitatori mai tineri – și au avut chiar și un moment de bal mascat, venind gata pregătiți de acasă pentru acesta. De asemenea, seniorii Clubului Crucii Roșii Vrancea au sărbătorit și Ziua Unirii – 24 ianuarie – și au încins la Predeal o horă în toată regula, purtând stegulețe și fulare tricolore.
    Pe parcursul celor trei zile, membri Clubului au făcut drumeții în natură, dar au și profitat de ocazie pentru a vizita unele obiective culturale. Astfel, ei au vizitat Casa memorială „Cezar Petrescu”, Cabana și Parcul de distracții „Trei Brazi” din Predeal, Cazinoul și Pelișorul din Sinaia.
    După trei zile de vis, în care cei 30 de pensionari au demonstrat că știu să trăiască clipa la orice vârstă, aceștia au plecat înapoi spre casă. Obosiți, dar cu sufletele pline de bucurie, ei și-au promis că, împreună, vor mai pune la cale astfel de ieșiri, mulți ani de acum încolo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?