Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Concubinul unei avocate, arestat preventiv pentru cămătărie și șantaj


    Bărbatul de 50 de ani din comuna Tulnici, reținut joi după-amiază de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Vrancea pentru săvârșirea infracțiunilor de cămătărie și șantaj, a fost prezentat vineri magistraților de la Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă. El a primit mandat pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestată. Potrivit unor surse, atât din rândul anchetatorilor cât și din rândul apropiaților bărbatului arestat, acestea ar avea o relație de concubinaj cu o avocată din cadrul Baroului Vrancea. 
„(…)admite ca întemeiata propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, împotriva inculpatului G(…) VASILE, pe cale de consecința dispune arestarea preventiva a acestuia pe o durată de 30 de zile începând cu data de 26.01.2018 până la data de 24.02.2018, inclusiv. Ia act ca asistenta juridica a inculpatului a fost asigurata de aparator ales (…), având împuternicire avocațiala la dosarul cauzei. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 26.01.2018”, este decizia Judecătoriei Focșani.
    Bărbatul de 50 de ani, din comuna Tulnici, este bănuit că începând din anul 2014 și până în 2017 ar fi împrumutat bani cu camătă mai multor persoane pe care le-ar fi și șantajat mai apoi. Prin acțiunile sale, bărbatul ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 550.000 lei. Anterior reținerii lui, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Vrancea au efectuat patru percheziții în locații din Focșani, Tulnici, localitate din care este bărbatul, dar și din comuna Bîrsești.
    „Un bărbat bănuit de crearea unui prejudiciu de 550.000 de lei prin șantaj și camătă a fost depistat de polițiștii din Vrancea, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vrancea au reținut un bărbat, de 50 de ani, din localitatea Tulnici, județul Vrancea, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de șantaj și camătă. Activitățile investigative în cauză au început în luna septembrie 2017, iar pe parcursul anchetei, la data  de 17 ianuarie a.c., polițiști din cadrul I.P.J. Vrancea au efectuat 4 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Focșani și pe raza comunelor Tulnici și Bîrsești, pentru documentarea activității infracționale. Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2014 – 2017, bărbatul ar fi împrumutat bani cu camătă mai multor persoane din județ, iar pentru recuperarea sumelor datorate ar fi apelat la șantaj. Prejudiciul estimat, în această fază a cercetărilor, este de 550.000 lei (…)”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?