Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Actorul Casey Affleck și-a anunţat retragerea de la gala Oscar 2018


Actorul american Casey Affleck nu va înmâna anul acesta premiul Academiei Americane de Film pentru ”Cea mai bună actriță” după ce și-a retras participarea din cadrul celei de-a 90-a gale Oscar, a confirmat joi agenta sa de presă citată de DPA. Actorul, care s-a confruntat în trecut cu acuzații de hărțuire sexuală, urma să prezinte acest premiu conform tradiției Academiei după ce a câștigat anul trecut statueta pentru cel mai bun actor în urma rolului din ”Manchester by the Sea”. ”Pot confirma că el nu va participa anul acesta la Oscar”, a declarat pentru sursa citată agenta sa, Mara Buxbaum.
Academia a acceptat hotărârea lui Affleck. ”Apreciem decizia de a menține atenția asupra spectacolului și a realizărilor din acest an”, a declarat un purtător de cuvânt al Academiei într-un e-mail trasnmis DPA. Apariția actorului în cadrul ceremoniei ar fi putut reprezenta o problemă în contextul mișcărilor #MeToo și Time’s Up prin care se încearcă scoaterea la lumină a faptelor de hărțuire sexuală în urma scandalului Harvey Weinstein. Două femei care au lucrat alături de Casey Affleck la producția ”I’m Still Here” au intentat procese împotriva acestuia pentru presupuse fapte de hărțuire sexuală petrecute în 2010. Pentru a scăpa de aceste acuzații pe care le-a negat, actorul a reușit să ajungă la înțelegeri în afara tribunalului contra unor sume care nu au fost făcute publice, conform revistei People.
A 90-a ediție a galei Oscar, prima după acuzațiile de agresiuni și hărțuire sexuală care au zguduit Hollywood-ul, se va desfășura în Los Angeles la 4 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?