Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

MAE: Un român a fost rănit ușor în accidentul feroviar din Italia


Un cetățean român a fost rănit ușor în accidentul feroviar produs joi în Italia, acesta fiind transportat la spital și, ulterior, externat, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat. Conform sursei citate, Consulatul General al României la Milano urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul feroviar din dimineața zilei de 25 ianuarie. „Potrivit informațiilor obținute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, printre răniți s-a aflat un cetățean român care a fost transportat la spital cu răni ușoare, ulterior fiind externat”, se arată în comunicat.
Consulatul General al României la Milano este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, precizează sursa citată. Între trei și cinci persoane au murit și cel puțin 100 au fost rănite, dintre care zece grav, după ce un tren regional a deraiat joi dimineață în apropiere de Milano, după cum a anunțat un oficial al serviciilor de pompieri, relatează Reuters, AFP și dpa. Televiziunile RaiNews24 și SkyTG24 au informat, citând serviciile de urgență, că cel puțin două persoane și-au pierdut viața și 10 au fost rănite grav.
Deraierea trenului, produsă din motive deocamdată necunoscute, a avut loc în jurul orei locale 7,00 (6,00 GMT) în apropierea marii metropole din nordul Italiei, a declarat Cristina Corbetta de la serviciile de urgență din Milano pentru canalul SkyTG24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?