Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Preţul energiei va creşte după înfiinţarea companiilor energetice naţionale


Companiile Electra și Hidroenergetica  vor înlătura rapid jucătorii mici din piața energetică, iar consecința va fi creșterea continuă a prețului energiei la consumatorul final, potrivit unui studiu elaborat de Universitatea Politehnică București.
„Cele două companii vor profita de poziția lor de oligopol, înlăturând rapid restul actorilor mărunți din piața de energie din România, consecința fiind o creștere continuă a prețului energiei la consumatorul final”, conform studiului.
Analiza a fost realizată de Facultatea de Energetică din cadrul Politehnicii și va fi prezentată astăzi într-o confe-rință de presă.
Studiul mai arată că generarea de resurse financiare pentru investițiile viitoare din sector va deveni incertă, iar companiile energetice naționale vor înregistra pierderi.
În plus, indicele de concentrare a pieței producătorilor de energie va ajunge la nivel foarte ridicat, în timp ce alimentarea cu energie a României va fi tot mai nesigură, din cauza orientărilor strategice greșite, conform studiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?