Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

ULTIMA ORĂ! VIDEO live! Accident feroviar în Italia: Cel puţin două persoane au murit, iar alte 10 au fost rănite grav


Două persoane au murit și 10 au fost rănite grav, după ce un tren regional a deraiat joi dimineața în apropiere de Milano, a anunțat un responsabil al serviciilor de urgență, relatează AFP.
În urma deraierii trenului, produsă din motive deocamdată necunoscute în apropierea marii metropole din nordul Italiei, două persoane au murit, zece au fost rănite grav și alte o sută au suferit răni ușoare, a declarat Cristina Corbetta de la serviciile de urgență din Milano, pentru Sky TG24.
Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, că la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară, adăugând că acesta monitorizează cu prioritate situația, potrivit unui comunicat de presă.
„Consulatul General al României la Milano are în atenție accidentul feroviar produs în dimineața zilei de 25 ianuarie 2018. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la acest accident. Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, se arată în documentul citat.
Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular +39 366.108.1444.
Accidentul feroviar a avut loc la ora locală 7 (8, ora României). Trenul efectua o cursă între orașele Milano și Cremona. Autoritățile locale au anunțat întârzieri ale trenurilor pe această rută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?