Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Elevii din Ruginești au învățat să prețuiască valorile istorice


Școala Gimnazială Ruginești, în contextul împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, unire ce s-a înfăptuit sub conducerea lui ALEXANDRU IOAN CUZA la 24 IANUARIE 1859, și-a propus realizarea unei activități cu impact asupra elevilor dar și a părinților, a comunității în general. Sub directa îndrumare a d-nei director Lungu Mariana și a consilierului educativ, d-na prof. Adăscăliței Claudia, au avut loc manifestații prilejuite de acest măreț eveniment. Alături le-au fost și reprezentați ai Bisericii, Consiliului Local, Primăriei.
Domnul prof. de istorie Chiticaru Gelu le-a emintit elevilor: „Deși domnia lui Cuza a fost scurtă, doar 7 ani, realizările sale au fost semnificative. Îndeplinind programul unionist exprimat în adunările ad-hoc, reformele sale au contribuit la modernizarea țării. Vasile Alecsandri, Dumitru Almaș, Ion Creangă sunt unii dintre poeții și scriitorii români care au închinat numeroase pagini acestui mare eveniment: UNIREA. Noi, cadrele didactice, suntem datoare să facem cunoscute elevilor operele lor, deoarece cu ajutorul acestora vom reuși cu mai multă ușurință să le trezim în suflet sentimente înălțătoare de dragoste și prețuire a valorilor patriotice”.
Activitățile au fost dense, de la cântece și poezii care au prezentat aspecte inspirate de marele eveniment până la piese de teatru și referate. La sfârșit, elevi, părinți, profesori s-au prins în horă. Scopul organizării activității noaste a fost de a dezvolta și consolida sentimentului patriotic, dar și îmbogățirea cunoștințelor istorice a elevilor noștri. Obiectivele urmărite: cunoașterea importanței și semnificației istorice a zilei de 24 Ianuarie; familiarizarea cu personalități ale istoriei noastre naționale; cultivarea spiritului patriotic la școlari; învățarea cântecului Hora Unirii și pașii de horă; participarea cu interes și plăcere la activitate.

Școala Gimnazială Ruginești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?