Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Dolores O’Riordan, condusă pe ultimul drum la Ballybricken în acordurile cântecelor sale


Timbrul distinctiv al vocii lui Dolores O’Riordan a răsunat în emoționantul adio pe care i l-a adus orașul său natal Ballybricken (Irlanda), unde regretata solistă a trupei The Cranberries, care a murit la 15 ianuarie, a fost condusă pe ultimul său drum, relatează marți EFE. Doar 200 de persoane – membrii familiei, rude și prieteni apropiați ai cântăreței – au fost invitați pentru a asista marți la înmormântarea artistei la biserica Saint-Ailbe din Ballybricken, o localitate din comitatul Limerick. În acest oraș, aflat la o distanță de 18 kilometri față de Limerick, a fost înființat grupul The Cranberries.
Sicriul artistei a fost dus în biserica Saint Ailbe pe acordurile cântecului ‘Ave María’ de Franz Schubert pe care Dolores l-a interpretat cu Pavarotti și a ieșit din lăcaș o oră mai târziu pe acordurile melodiei ‘When you are gone’, inclusă în albumul ‘To the Faithful Departed’ (1996). În timpul slujbei vocea lui Dolores, care a murit la 46 de ani, a răsunat din nou, cu ‘Panis Angelicus’, creând o atmosferă magică. La funeralii au participat pe lângă vecini și cunoscuți ai artistei, mama artistei, Eileen, cei cinci frați și cei trei copii ai săi, Taylor, Molly și Dakota, pe care i-a avut cu soțul său, Don Burton, de care divorțase în 2014, după 20 de ani de căsătorie. În fața sicriului au fost așezate chitara și un disc de platină și alte obiecte legate de viața personală a artistei, o carte de poezii și o icoană a Fecioarei Dolores pe care o avea de la străbunica sa.
În timpul slujbei, preotul care a oficiat slujba a amintit că O’Riordan a așezat, nu doar comunitatea sa natală Ballybricken, ci întregul oraș Limerick pe harta mondială a muzicii, la începutul anilor ’90. „Avea o voce cu totul deosebită”, a spus Liam McNamara, amintind de prima sa întâlnire cu tânara de 18 ani, care cânta în cor și la orgă în biserica Saint Ailbe. El a povestit că mănăstirile erau un loc specială pentru Dolores, pe care le vizita pentru a asculta cântecele măicuțelor la slujbele de zi sau de seară. „Dacă se varsă acum lacrimi în cer, atunci să fie lacrimi de bucurie. Da, lacrimi de bucurie după concertul cel mai important al lui Dolores, cel al înseși vieții sale”, a încheiat preotul.
Cortegiul funerar s-a deplasat apoi la cimitirul din Ballybricken unde cântăreața a fost îngropată alături de tatăl său, într-o ceremonie privată la care au asistat doar membri și apropiați ai familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?