Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Autoutilitare confiscate și amendă de 10 mii de lei pentru administratorul unei societăți


Dosare penale pentru infracțiuni la regimul silvic

La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Paltin s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 10 ianuarie a.c., un bărbat, de 40 ani, ar fi tăiat fără drept și sustras mai mulți arbori dintr-o proprietate situată în extravilanul localității. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și ” furt de arbori”.

La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Posturilor de Poliție  Cîmpuri și Răcoasa, împreună cu silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Soveja, au depistat în flagrant un bărbat, de 41 ani, din comuna Cîmpuri, în timp ce tăia și sutrăgea patru arbori esență fag, din pădurea situată pe raza comunei Cîmpuri. În cauză a fost întocmit dosar penal sub asepctul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Contravenții la regimul silvic

La data de 23 ianuarie a.c., ora 14.05, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală 9 Odobești au depistat pe raza comunei Reghiu 2 autoutilitare care transportau lemn rotund, esență fag, din fondul forestier spre drumul public DN 2 M. Conducătorii auto, doi bărbați, de 29 respectiv 73 ani, ambii din comuna Bolotești au prezentat un aviz de însoțire pentru cantitatea de  25,58 m.c. Polițiștii au stabilit faptul că avizul de însoțire prezentat nu corespundea din punct de vedere al mijloacelor de transport, al cantității înscrise, precum și al persoanelor desemnate să efectueze transportul.
Administratorul societății care a emis avizul de însoțire a fost sancționat contravențional cu suma de 10 000 lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar cantitatea de 26,64 mc., lemn rotund fag, rezultată în urma măsurătorilor a fost confiscată. De asemenea, a fost dispusă confiscarea celor două autoutilitare care au fost sigilate și lăsate în custodie.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?