Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Dansatorii de la „Ansamblul folcloric Țara Vrancei“, pe scena Eurovision 2018


Prima semifinală a concursului Eurovision s-a desfășurat aseară, la Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia. Cântăreața Luminița Anghel a deschis spectacolul cu piesa „Hora din Moldova”. Alături de ea, pe scenă au fost dansatorii de la „Ansamblul folcloric Èšara Vrancei”.
Pentru că s-a vrut a fi un eveniment cu totul și cu totul special, echipa din spatele show-ului a venit încă de vineri în orașul de pe Milcov pentru a dezvălui informații din culisele spectacolului. Totodată, organizatorii evenimentului au vrut să le mulțumească autorităților județene și locale care au manifestat deschidere și implicare pentru ca Focșaniul să fie gazda unui eveniment de anvergură națională. „În premieră, Eurovision România va avea cinci semifinale, pe care le dedicăm sărbătoririi Centenarului. Am fi vrut să organizăm Selecția Națională în 100 de locații, pentru a duce evenimentul în cât mai multe orașe, dar calendarul concursului nu ne-ar fi permis. Mulțumesc autorităților locale pentru implicarea în organizarea acestei semifinale. Mulțumesc și colegilor de la studiourile teritoriale, care s-au implicat pentru a organiza semifinalele în cele cinci orașe: Focșani, Timișoara, Turda, Craiova și Sighișoara”, a declarat Doina Gradea la conferința de vineri, care a avut loc la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani. Aceasta a mai anunțat în premieră că Marea Finală va fi organizată la București, în Sala Polivalentă, pe 25 februarie. 


Primii trei finaliști, aleși la Focșani

 
În urma semifinalei de duminică seara, de la Focșani, clasamentul este următorul: Alexia & Matei cu melodia „WALKING ON WATER” – 53 de puncte; Echoes cu melodia „MIRROR” – 38 de puncte; Eduard Santha cu melodia „MESOM ROMALES” – 35 de puncte. 
Prima semifinală Eurovision România de la Focșani a fost transmisă, în direct, pe TVR 1, TVR Internațional și TVR Moldova precum și pe TVR+, de la ora 21.00.
Ediția 2018 a Selecției Naționale a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală. În fiecare semifinală, juriul Selecției Naționale va alege câte trei finaliști. Juriul Selecției Naționale îi reunește pe Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Åžtefan și Viorel Gavrilă, cinci artiști legați prin experiența participării la cel mai mare concurs muzical din lume.
 Pe 25 februarie, la Marea Finală, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs. Următoarele semifinale vor fi la Timișoara, în 28 ianuarie, Craiova, în 4 februarie, Turda, în 11 februarie și Sighișora, în 18 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?