Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Baschet, turneul de clasificare: Focșănenii rămân în cărțile calificării!


Echipa de baschet U 16 a CSM 2007-LPS Focșani a jucat pe teren propriu primul turneu de clasificare al Campionatului Național. Dintre cele cinci partide disputate, elevii profesorilor Petruț Mihai și Mircea Petrișor au câștigat două și au pierdut trei. Putea fi mai bine, adică să câștige trei întâlniri și să aibă un avans important pentru calificare înaintea celui de-al doilea turneu de clasificare. Putea fi mai rău, adică să piardă patru sau cinci întâlniri și atunci orice șansă pentru turneul semifinal ar fi fost compromisă.
Focșănenii au terminat învingători în meciurile cu SCC Sibiu și Slam București și au pierdut întâlnirile cu Steaua București, Agronomia București și Sevlar Ploiești. Rămân, însă, în cărțile calificării, pentru că au arătat că au suficiente resurse tehnice, tactice și de voință pentru a încheia pe locul al treilea și al doilea turneu de clasificare, așa cum l-au încheiat pe primul. După turneu, antrenorul principal al CSM 2007-LPS Focșani, Petruț Mihai, mi-a declarat: „Păstrăm în continuare șanse pentru promovarea în turneul semifinal. Am jucat în multe momente baschetul pe care ni-l dorim. Avem nevoie de mai multă constanță în joc, vreau să continuăm să progresăm, pentru că echipa are potențial demonstrat și prin faptul că încă din primul an la U 16 suntem în postura să ne batem pentru a intra între primele 12 echipe ale țării!” 
Al doilea turneu al fazei de clasificare va avea loc la Ploiești.

Așa a fost în ultimele trei jocuri ale CSM 2007-LPS Focșani!

BC Slam București – CSM 2007-LPS Focșani 54-57 (12-15, 13-16, 17-16, 12-10)
Formația CSM 2007-LPS Focșani: Crăciun, Clipa, Miron, Brumaru, Dima, Cioruță, Dragoș Cristea, Antonescu, Bratosin, Bîra, Andrieș, Rareș Cristea.

CSM 2007-LPS Focșani a reușit, sâmbătă, în partida începută la ora 12,00, în compania BC Slam București, să obțină prima victorie în turneul de clasificare de la Focșani al grupei a IV-a a Campionatului Național U 16. Cele două formații, care s-au întâlnit în premieră, au oferit spectatorilor din Polivalentă un joc foarte disputat și echilibrat și al cărui învingător a stat sub semnul întrebării până la ultimul sunet al sirenei! Elevii profesorilor Petruț Mihai și Mircea Petrișor au condus pe toată durata meciului, însă diferența de scor cea mai mare a fost de doar opt puncte, pentru că bucureștenii s-au ținut scai de jucătorii gazde care, la rândul lor, au avut momente de crispare și au ratat foarte multe atacuri.
Punctul forte al focșănenilor a fost, în partida cu Slam, apărarea, care a oprit o mulțime de atacuri ale adversarilor. Cea mai bună perioadă a lor în apărare a fost în sfertul al patrulea, în care au oaspeții nu au reușit să arunce la coș timp de patru minute, la finalul cărora nici o echipă nu marcase nici un punct! Focșănenii au compensat sterilitatea atacului cu calitatea impresionantă a apărării. După ce au întrerupt seceta cu o aruncare de două puncte, bucureștenii au mai înscris alte 10, insuficiente pentru a câștiga, pentru că gazdele au punctat și de la trei puncte și de sub panou, și au gestionat aproape impecabil avantajul, încheind victorioși!
Au câștigat printr-un admirabil joc de grup, printr-o dăruire remarcabilă un meci al cărui deznodământ poate avea o foarte mare importanță în stabilirea celei de-a treia calificate pentru truneul semifinal din grupa a patra.

CSM Focșani 2007 – CSS Sibiu 61-42 (13-8, 22-5, 16-17, 10-12)
Formația CSM 2007-LPS Focșani: Crăciun, Clipa, Miron, Brumaru, Dima, Cioruță, Dragoș Cristea, Antonescu, Bratosin, Bîra, Andrieș, Rareș Cristea.
Sâmbătă, de la ora 18,00, CSM 2007-LPS Focșani a avut ca adversară echipa CSS Sibiu, pe care a învins-o cu lejeritate. Focșănenii au făcut cu sibienii cel mai bun joc al lor de până atunci în turneu! Au combinat rapid și spectaculos, au finalizat cu mult mai multă eficiență decât în partidele anterioare și s-au apărat la fel de bine ca și în partida cu Slam București. Plusul l-a constituit precizia mult mai mare a aruncărilor, ca și încrederea în sine, care a adus și siguranța în joc.
Echipa Focșaniului a arătat că are valoarea care să-i permită să se bată cu foarte mari șanse la ieșirea din grupă! Meciul a fost decis, practic, în sfertul al doilea, în care Denis Miron și colegii au intrat cu un avans de cinci puncte și au ieșit cu un avantaj de 22 de puncte! În următoarele două sferturi, focșănenii au mai slăbit concentrarea, iar antrenorii au trimis în teren și jucătorii nefolosiți în partidele de până atunci. Așa se explică și faptul că diferența din final a fost mai mică decât cea de la pauză.   

Sevlar Ploiești – CSM 2007-LPS Focșani 62-50 (14-16, 17-11, 20-12, 11-11)
Jocul care a încheiat turneul de la Focșani a debutat sub bune auspicii pentru gazde care au refăcut în primul sfert de la 3-8 și la finalul primelor zece minute aveau 16-14, ca urmare a unei evoluții sigure, similară celei din partida cu CSS Sibiu. Sevlar, cu fostul mare jucător al baschetului românesc și antrenor campion cu Dinamo București, Vasile Popa, pe banca tehnică și sfătuitor al antrenorului ploieștean – a început din sfertul al doilea să-și blindeze apărarea și să valorifice virtuțile unui joc rapid și simplu. Focșănenii nu au reușit să ofere replica adecvată și au fost depășiți în următoarele două sferturi, pentru ca în ultimele zece minute să forțeze recuperarea diferenței de scor. Nu au reușit, și ploieștenii de la Sevlar au obținut prima lor victorie din toate meciurile pe care le-au avut până acum cu focșănenii.
Despre meci, profesorul Petruț Mihai mi-a spus: „Așa cum s-a văzut, arbitrajul a fost foarte slab, dar nu din acesată cauză am pierdut! Am prins o zi foarte proastă, nu ne-am mai apărat cu aceeași atitudine și agresivitate din jocul cu Sibiul, sau chiar din jocurile cu Steaua și Argonomia, în fața căreia am și câștigat două sferturi și asta ne-a costat!”   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?