Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Artiștii de la ”Rapsodia Vultureană” participă vineri ”La Măruță”, la Duelul Ansamblurilor


Ansamblul folcloric „Rapsodia vultureană” va participa, vineri, la o nouă etapă a competiției „Duelul Ansamblurilor”, care va avea loc în cadrul emisiunii „La Măruță” de la ProTv. Acesta a fost acceptat într-o nouă etapă a emisiunii după ce, în noiembrie 2017, membrii săi au dansat pentru prima oară în cadrul emisiunii și au primit multe laude și aprecieri. În noiembrie, artiștii din Vulturu au umplut platoul emisiunii cu voie bună și dans, au prezentat portul popular vrâncenesc, dar, mai ales, au transmis dragostea și pasiunea lor pentru tot ce înseamnă tradiție. De asemenea, artiștii din Vulturu au mers la București și cu bucate alese din zona Vrancei, gătite de gospodinele din satele comunei, dar și cu ștergare și covoare țesute în război de mâinile pricepute ale localnicelor.
Vineri, alături de dansatori, vor merge la studiourile din Buftea și instrumentiștii care formează fanfara „Vulturii Brass – Band”, pentru a crea un tablou complet al actului artistic. Trebuie spus faptul că de această dată votul publicului este cel care contează și pe care se bazează artiștii din Vulturu pentru a putea merge mai departe în cadrul competiției. „Rapsodia vultureană” se va duela cu un ansamblu folcloric din Neamț.
Ca de fiecare dată, artiștii vultureni își pun în dans toată priceperea și toată dragostea pentru a transmite frumusețea dansului și portului tradițional vrâncenesc și moldovenesc. Atât artiștii, cât și autoritățile locale, care susțin întreaga activitate artistică, știu foarte bine că pentru comuna Vulturu aceasta nu este o simplă participare la o emisiune de televiziune, ci o oportunitate de a prezenta întreaga localitate, dar și de a reprezenta județul Vrancea într-o competiție care promovează tradițiile.
Și cum în televiziune timpul este scurt, echipa de producție a emisiunii „La Măruță” a fost prezentă la Vulturu, săptămâna trecută, pentru a filma repetițiile artiștilor pregătiți de coregraful Andrei Culicovschi. De asemenea, reporterii și cameramanii au filmat repetițiile Corului „Ștefan Andronic” și ale fanfarei de copii „Vulturu Brass Band”. Totodată, au participat și la o „șezătoare”, unde femeile din comună au gătit pâine, turte, poale în brâu, cozonaci și multe alte delicatese, au tors lână, au împletit, au cântat, au dansat, avându-l alături și pe coregraful ansamblului Andrei Culicovschi.
La șezătoarea de săptămâna trecută a fost prezentă și Zoița Mocăniță, poeta populară din comună, care le-a recitat din toată inima gospodinelor prezente. Reporterii Pro TV au filmat și modul în care se produc coșurile din răchită la Vadu Roșca, dar și ceea ce s-a construit în localitate în ultimii ani.
Pentru vultureni, participarea la această emisiune este șansa de a face cunoscute tradițiile și obiceiurile din Vrancea. „Participarea la această competiție este pentru noi o ocazie deosebită pentru a prezenta telespectatorilor din întreaga țară tradițiile și oamenii din Vulturu. Copiii din ansamblu s-au pregătit foarte mult pentru etapa din 26 ianuarie și sperăm să îi impresioneze pe spectatori și să obțină voturile lor pentru a merge mai departe. „Rapsodia Vultureană” este singurul ansamblu din Vrancea invitat la emisiunea „La Măruță” și reprezintă nu doar comuna Vulturu, ci întreg județul. Oamenii care susțin „Rapsodia Vultureană” votează cu Vrancea și îi invit să ne susțină, pentru a trece în etapa următoare”, a declarat primarul Nicușor Păcuraru.

Voturile telespectatorilor contează

Reamintim faptul că la „Duelul Ansamblurilor” au fost invitate să participe ansambluri din toată țara, care au fost alese de organizatorii emisiunii pentru performanțele pe care le-au avut. În noiembrie 2017, cei din Vulturu au făcut spectacol la București și au crescut spectaculos audiența, după cum a spus chiar Cătălin Măruță, prezentatorul emisiunii. Prin urmare, „Rapsodia Vultureană” a fost invitată din nou, vineri, în platoul emisiunii. De această dată, dansatorii din Vulturu se vor întrece cu un alt ansamblu, iar trecerea în etapa următoare a competiției se face pe baza voturilor spectatorilor, date în timpul emisiunii, care va începe la ora 15.00. Telespectatorul trebuie să transmită la numărul 1266 (0.24€, inclusiv TVA) numele ansamblului participant la emisiune care se dorește a fi votat, așa cum este comunicat în emisiune (prin afișare pe ecran și menționare verbală)”, se arată în regulamentul competiției „Duelul Ansamblurilor”.
Vulturu are foarte multe persoane plecate în străinătate care pot susține Ansamblul „Rapsodia Vultureană” votând pe site-ul emisiunii, http://lamaruta.protv.ro/voteaza. „În fiecare emisiune câte două ansambluri se vor duela în pași de dans, iar publicul decide cine merge mai departe. Îți poți susține favoriții votând online pe site-ul emisiunii sau prin SMS pe parcursul fiecărei emisiuni, în intervalul START/STOP vot semnalat de Cătălin Măruță”, se arată în regulamentul emisiunii.
Artiștii din Vulturu au promis că vor da tot ce e mai bun pe scenă și speră ca spectatorii și toți cei care le apreciază munca și pasiunea să îi susțină cu votul lor. Doar votul spectatorilor contează în această etapă a emisiunii și dacă vreți să îi susțineți și să îi revedeți într-o nouă etapă, votați-i la 1266. Deja echipa are mulți fani care promovează ansamblul pe rețelele de socializare, cum ar fi Marco Vlase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?