Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Hunedoara: Profesoară acuzată că ar fi agresat un elev; Poliţia și Inspectoratul Școlar anchetează cazul


O învățătoare de la o școală generală din orașul Călan este cercetată de poliție pentru purtare abuzivă, după ce, vineri, ar fi agresat un elev de 10 ani, iar copilul s-a rănit la buză, lovindu-se cu capul de bancă. Incidentul a avut loc în timpul unei ore de curs, în sala de clasă, copilul fiind dus apoi de bunica sa la Unitatea de Primiri Urgențe din Călan, pentru acordarea de îngrijiri medicale, întrucât prezenta leziuni la nivelul buzei inferioare. „În cauză, polițiștii vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, în vederea stabilirii împrejurărilor comiterii faptei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Nițu.
Cazul este în atenția Inspectoratului Åžcolar (IS) Hunedoara, care a declanșat propria anchetă administrativă la școala din orașul Călan. „Vor fi verificate toate aspectele sesizate, vor fi cercetate faptele și se vor lua măsuri în conformitate cu legislația în vigoare. Este extrem de important să gestionăm corect aceste cazuri de violență. Regretăm foarte mult, pentru că nu ar fi trebuit să aibă loc un asemenea eveniment, într-o unitate de învățământ”, a arătat inspectorul școlar general, prof. Maria Åžtefănie.
O echipă formată din inspectori al IS Hunedoara se va deplasa luni, la școala din Călan, pentru a verifica, la fața locului, problema semnalată, după care vor fi luate măsurile care impun, a mai spus inspectorul școlar general. Ministerul Educației a fost informat despre acest incident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?