Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Serviciu de permanenţă la sediul primăriilor din cauza CODULUI PORTOCALIU de viscol


INFORMARE DE PRESÄ‚
    Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri, 17 ianuarie a.c., o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă și pentru județul Vrancea, în intervalul 17 ianuarie, ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 20.00, conform căreia vremea se va înrăutăți considerabil. Astfel, viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120…140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.
    În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea ce a avut loc miercuri, 17 ianuarie a.c., avertizarea a fost adusă la cunoștința membrilor și transmisă tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență de la nivelul județului. Pentru a putea lua măsurile preventive, în scopul limitării efectelor negative și a avertizării operative a populației în eventualitatea apariției unor situații de urgență, s-a dispus instituirea serviciului de permanență la sediul primăriilor. Totodată, se va avea în vedere monitorizarea permanentă și cu maximă atenție a situației existente, pregătirea și verificarea forțelor și mijloacelor pentru intervenție, cât și verificarea și asigurarea stării de funcționalitate a sistemelor de avertizare și alarmare.
    Având în vedere prognoza meteo pentru perioada imediat următoare, Prefectul Județului Vrancea, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a solicitat primarilor, în calitatea lor de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, să dispună la nivelul unităților administrativ teritoriale toate măsurile necesare ce se impun pentru prevenirea tuturor situațiilor de urgență ce s-ar putea manifesta, și, în special, pentru apărarea vieții oamenilor. Totodată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus dislocarea unei autofreze din cadrul I.S.U. Bacău la I.S.U. Vrancea, în vederea unei intervenții operative, la nevoie, în zona de competență.
    Pentru siguranța cetățenilor, recomandăm să se evite pornirea la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, dar, dacă, totuși, deplasarea este necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate  corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice și recomandările autorităților centrale și locale.
    Problemele sau situațiile deosebite generate de fenomenele meteo extreme se vor comunica în timp operativ la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Vrancea, telefon 112 sau 0237 611212, aici fiind activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervențiilor.

Biroul de comunicare al C.J.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?