Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu prezintă Eurovision România. Seria show-urilor debutează duminică, la Focşani


•    Cunoscuta actriță și artistul care a reprezentat România la Eurovision 2013 sunt gazdele semifinalelor și finalei Selecției Naționale
•    Seria show-urilor debutează duminică, la Focșani (la Teatrul Municipal – n.r.), și va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR Internațional și TVR Moldova precum și pe TVR+, de la 21.00.

Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu vor fi gazdele semifinalelor și finalei naționale Eurovision 2018. Cei doi artiști vor prezenta show-urile semifinalelor – 21 ianuarie, 28 ianuarie, 4 februarie, 11 februarie și 18 februarie și Marea Finală a Selecției Naționale, din 25 februarie a.c.

„A fost o mare bucurie să primesc propunerea TVR pentru a prezenta Eurovision România”, mărturisește Diana Dumitrescu. „Am urmărit show-ul încă de când eram mică și îmi amintesc cu plăcere cum stăteam alături de familia mea, urmărindu-ne cu sufletul la gură favoriții. Åžtiu că lucram deja în televiziune când mi-a spus tata, în timpul unui Eurovision: <Uite, aici vreau să te văd!> și îmi arăta scena. Chiar dacă el nu mai este printre noi, sunt fericită că îi îndeplinesc un vis și îmi doresc din tot sufletul să mă ridic la așteptările telespectatorilor”, a mai spus cunoscuta actriță.

„Am reprezentat România ca interpret, am fost jurat al fazei naționale, jurat al concursului internațional și iată că anul 2018 vine cu un rol incitant: acela de prezentator al Selecției Naționale Eurovision România. Pot spune că am jucat cele mai importante <roluri> într-unul dintre cele mai importante filme din viața mea: filmul Eurovision! „, a declarat Cezar Ouatu. „Este o provocare și, în același timp, o plăcere și onoare să fac parte iarăși din această familie”, a adăugat reprezentantul României la ediția din 2013 a Eurovision Song Contest.
 
În acest an, Selecția Națională se va desfășura sub sloganul „Eurovision unește România!” Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecția Națională va avea cinci semifinale, organizate în cinci orașe unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului țării noastre la etapa internațională a Concursului Eurovision 2018. Seria show-urilor Selecției Naționale debutează duminică, 21 ianuarie a.c., la Focșani, cu prima semifinală. Următoarele patru semifinale vor fi organizate la Timișoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) și Sighișoara (18 februarie). Show-urile vor fi transmise de TVR 1, TVR Internațional și TVR Moldova precum și pe TVR+, de la ora 21.00.

Actriță și model, Diana Dumitrescu s-a născut în anul 1983, la Constanța. Åži-a făcut debutul în piesa de teatru „Chirița la băi”, în anul 2003 și a continuat activitatea în teatru interpretând roluri în piesele „Hârca se întoarce”, „Prestăm servicii artistice” și „O noapte furtunoasă”. De-a lungul carierei, a jucat în numeroase filme și seriale tv: „Păcatele Evei”, „Prizoniera”, „Iubire ca în filme”, „Războiul sexelor”, „Regina”,  „Aniela”, „Iubire și onoare”, „Pariu cu viața”, „Minte-mă frumos”, „În film la Nașu’”, „Îngeri pierduți”, „A royal Christmas”, „Un alt drum” și „Ghinionistul”.
Diana Dumitrescu a debutat la Televiziunea Română în programul TVR 2 „Revelion la Cabaret”, unde a jucat alături de Toni Grecu, Monica Anghel, Cătălina Grama (Jojo) și Dragoș Mușat (Tetelu).

Unul dintre cei mai talentați contratenori ai generației sale, datorită muzicalității și tehnicii vocale deosebite, Cezar Ouatu a reprezentat România la Eurovision Song Contest 2013, la Malmö, cu piesa „It’s My Life” (muzică și versuri Cristian Faur).
La Eurovision Song Contest, a fost admirat și susținut de celebrități ca Bonnie Tyler, Andrea Bocelli, Vangelis, Angela Gheorghiu și Nadia Comăneci, elogiat pentru originalitate de designerul Jean Paul  Gaultier.
Născut în 1980, la Ploiești, într-o familie de muzicieni, Cezar Ouatu a început să studieze pianul la vârsta de șase ani și a absolvit secțiile de pian și cor la Liceul de artă „Carmen Sylva” din orașul natal. În 1998, a început să aprofundeze canto și muzica barocă și s-a făcut remarcat datorită vocii sale, abilităților naturale și extensiei vocale puțin obișnuite.
În 2001, este acceptat la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, iar în 2004, obține punctaj maxim la examenul de stat, absolvind astfel unul dintre cele mai prestigioase conservatoare din Europa.
Timbrul lui special, inconfundabil, i-a adus din partea fanilor apelativul „The Voice”.

Despre Eurovision:
Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.
Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finala pe 13 mai. Reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, au obținut poziția a șaptea, cu un total de 282 de puncte,  cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obținut de Paula Seling și Ovi la ediția din 2010 și a patra în istoria participării României la Eurovision.

Echipa Eurovision România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?