Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Patru mii de euro costă „eliberarea” din apartament a frățiorilor imobilizați în fotolii rulante


    Patru mii de euro sau mai exact aproximativ 17.000 de lei costă elevatorul pentru urcat și coborât scări, dispozitivul atât de necesar eliberării frățiorilor cu handicap, prizonieri în propria casă, a căror poveste v-am prezentat-o în ediția de ieri a cotidianului nostru. Din păcate, Statul nu asigură nici măcar copiilor, gratuit, acest dispozitiv atât de necesar. Singura speranță a celor doi copii imobilizați în fotolii rulante suntem noi, cei care prin donațiile noastre îi putem ajuta!
    Este vorba despre Alexandru și Gabriel Creangă din Focșani, doi frați în vârstă de 14, respectiv 11 ani, ambii afectați de Distrofia musculară Duchenne, care au ajuns în situația de a abandona școala, de a nu mai socializa, de a nu mai putea ieși pur și simplu din apartamentul în care locuiesc. Tragica poveste a acestor copii o puteți reciti accesând link-ul: http://bit.ly/2CUV9g4
    Bunica celor doi frățiori, Viorica Èšenov, în vârstă de 69 de ani, care îi îngrijește și îi iubește mai mult ca pe ochii din cap, efectiv nu are puterea fizică de a coborî în brațe, de la etajul I, pe rând, două fotolii rulante și apoi, tot pe rând, pe cei doi copii… Deznădăjduită, femeia face apel, la toți cei care pot, s-o ajute să cumpere două dispozitive de coborât scările sau un elevator cu șenile pentru transport pe scări, ori să construiască pe casa scării, de la etajul I și până la ieșirea din bloc, un sistem de coborâre a persoanelor imbolizate în astfel de fotolii, sisteme care există în toate țările civilizate, numai la noi nu!
    Ne-am interesat și am aflat că un elevator pentru urcat și coborât scări, special destinat pentru libertatea de mișcare și ușurarea vieții persoanelor dependente de fotoliile rulante costă în jur de 17.000 de lei, adică aproape 4000 de euro. Oricât de crud ar părea, nu există nicio instituție a statului care să asigure gratuit, măcar copiilor, acest dispozitiv. Însă pentru Alexandru și Gabriel, dar și pentru incredibila lor bunică, acest elevator ar însemna pur și simplu eliberarea! Recăpătarea dreptului la libertate! Este cea mai stringentă nevoie a acestor oameni, pe lângă multe altele…
    Dacă doriți să vă alăturați campaniei noastre de strângere de fonduri pentru ca cei doi copii să poată fi scoși din casă de către bunica lor, să-și trăiască atâția ani câți le-au mai rămas cât mai aproape de normalitate, puteți dona orice sumă de bani în contul deschis pe numele acesteia, Èšenov Viorica, la BRD Sucursala Focșani, astfel: RO 91 BRDE 400 SV 0129 2154 000 (RON); SWIFT: BRDEROBU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?