Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Drumul expres Focșani – Brăila – Constanța, pe lista proiectelor strategice prioritare


    Drumul expres Focșani – Brăila – Constanța a fost inclus pe lista proiectelor strategice prioritare care vor fi realizate în următorii ani, cu finanțare asigurată de la instituții financiare internaționale, precum Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Euroopeană de Investiții. Aceste proiect de investiție precum și cel al realizării unui aeroport pentru aglomerarea urbană Focșani-Brăila-Galați au fost discutate de  președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan cu premierul Mihai Tudose. Prin realizarea drumului expres, municipiul Focșani va deveni cel mai important nod rutier din Sud Estul României. Realizarea acestei rute de transport rutier este importantă atât pentru traficul de mărfuri cât și de persoane. O importanță deosebită a acestei investiții este deschiderea către porturile României.
    Ministerul Transporturilor a inițiat împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene proiectul Memorandumului privind demararea pregătirii unui portofoliu de proiecte de transport ce urmează a fi implementate în perioada 2018-2027, proiect ce a fost aprobat în ședința Guvernului României din data de 28 decembrie 2017. Proiectul drumului expres Focșani – Brăila – Constanța este parte a acestui Memorandum. Lungimea totală a drumului Focșani – Brăila / Buzău – Brăila – Constanța va fi de 361,7 kilometri, iar investiția se va ridica 1,824 miliarde euro, cu o medie de 5,04 milioane euro pe kilometru. În memorandum sunt incluse proiecte strategice identificate ca prioritare din Master Planul General de Transport al României.
    Președintele Consiliului Județean și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan a declarat în numeroase rânduri că este nevoie de investiții în infrastructură pentru a dezvolta zona Moldovei și a atrage investitori. Este nevoie de autostradă și de un aeroport regional. „Guvernele României trebuie să își îndrepte atenția către Moldova. Nu vine nimeni să investească la 600 kilometri de Sevastopol fără aeroport și autostradă. Am avut o discuție punctuală cu prim ministrul României și am stabilit ca pentru aglomerarea urbană Focșani-Brăila-Galați să realizăm un aeroport”, a spus președintele Marian Oprișan.
    Consiliul Județean Vrancea mai pregătește o investiție cu finanțare de la o Instituție Financiară Internațională, respectiv Banca Mondială. Este vorba despre construirea unui nou spital județean. Acest spital ar urma să fie realizat pe o suprafață de teren pusă la dispoziție de către municipiul Focșani. La ultima ședință a Consiliului Județean a fost aprobat proiectul de hotărâre privind transmiterea solicitării de identificare și trecere a unei suprafețe de teren de aproximativ 5 ha din domeniul public al municipiului Focșani în domeniul public al județului Vrancea, în vederea construirii Spitalului Județean. „Este o certitudine faptul că vom construi un nou spital județean și, în acest sens, am luat toate măsurile care se impun pentru a construi și dota la standarde moderne noul spital. Cetățenii județului Vrancea merită un spital nou mai ales că actualul spital este unul foarte vechi”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. Spitalul ar urma să fie dotat cu aparatură de ultimă generație, dar și cu un heliport pentru preluarea cazurilor de urgență rapidă. Într-un comunicat trimis de Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea se precizează că Marian Oprișan „a făcut demersuri susținute în ultimii ani pentru identificarea unei soluții viabile și a unei surse de finanțare pentru construirea unui nou spital județean, în care pacienții să beneficieze de condiții moderne de tratament”. „Construirea unui spital modern pentru locuitorii județului Vrancea face parte dintr-o viziune pe termen lung a președintelui Marian Oprișan privind asigurarea unor servicii medicale de calitate și vine în completarea unui proiect investițional, susținut de domnia sa, care vizează dotarea actualului Spital Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani cu aparatură medicală modernă de specialitate”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?