Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Minorul care a CĂLCAT ÎN PICIOARE un bătrân, omorându-l, trimis în judecată


    Băiatul de 16 ani din comuna Urechești, care în luna octombrie a acestui an a omorât un bătrân, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de omor.
    Conform rechizitoriului, la data de 3 octombrie a.c., în timp ce se afla pe terasa unui supermarket din comuna Urechești, pe fondul unor discuții în contradictoriu, inculpatul minor a tras victima de haine și a lovit-o cu cotul în gură, împrejurare în care victima, un bătrân de 73 de ani, a căzut pe spate și s-a lovit cu capul de beton. Deși era căzută, victima a fost lovită în continuare cu pumnii și picioarele și posibil cu un obiect metalic în zona feței, fiind apoi călcată cu tălpile pantofilor pe cap, gât și torace.
    Agresorul a recunoscut comiterea faptei. El a fost supus și unei expertize psihiatrice și s-a stabilit că la momentul comiterii faptei a avut discernământ păstrat în raport cu fapta pentru care a fost cercetat și că nu necesită măsuri de siguranță într-o unitate medicală. Fiică bărbatului decedat se constituie parte civilă cu suma de 10.000 lei daune materiale și 30.000 lei daune morale.
Victima a fost găsită fără suflare pe 3 octombrie, pe un drum din localitate, în apropierea postului de poliție. Au existat suspiciuni cu privire la cauzele decesului, motiv pentru care cadavrul a fost dus la Serviciul de Medicină Legală. În urma necropsiei s-a stabilit că bătrânul nu a murit de moarte bună. S-a stabilit că decesul a survenit ca urmare a insuficienței respiratorii acute, consecința unui politraumatism cu contuzie cerebrală, hemoragie subarahnoidiană, inundație de ventriculi laterali, fractură triplă de mandibulă, fractură complexă hioidiană și fracturi costale drepte. S-a concluzionat că leziunile s-au putut produce prin lovire activă repetată cu mijloace dure.
În urma anchetei s-a stabilit că bătrânul a fost bătut crunt. La întreaga scenă au asistat doi bărbați care nu au intervenit pentru a-l ajuta pe bătrân.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?