Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654

Inspectorul general recunoaște că a greșit! Inspectoratul Școlar a avizat ieri proiectul Primăriei Mărășești


    Consiliul de Administrație (CA) al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea a avizat favorabil proiectul Primăriei Mărășești, pentru activitatea „Școală după școală”, după ce cazul a ajuns și în atenția ministrului Educației. Situația a fost făcută publică de „Monitorul de Vrancea”, care a atras atenția asupra votului Consiliului de Administrație și a solicitat puncte de vedere de la toți factorii implicați, inclusiv de la prefectul județului și ministrul Educației. Inspectorul general, profesorul Dorin Cristea, a motivat votul inițial al membrilor CA, de respingere a proiectului, prin faptul că nu au avut toate datele din proiect pentru a putea vota altfel decât au făcut-o și recunoaște că soluția perfectă ar fi fost o amânare a votului și nu avizul negativ. „A fost o confuzie fiindcă nu s-au depus toate documentele. Doamna director nu a adus toate documentele despre proiect. Nu a fost nici un conflict între mine și primarul de la Mărășești. S-a înțeles greșit toată situația. I-am spus domnului primar că are avizul numai că noi trebuie să știm efectiv programul. Școala nu a prezentat ID-ul, nu a prezentat programul european și nici axa de finanțare, ca atare am refuzat proiectul până la clarificarea datelor. Astăzi (ieri – n.r) a venit doamna director și a fost prezentat proiectul. Noi am zis că nu dăm avizul pe programul școlii, nu au fost specificate toate amănuntele. A fost o greșeală de moment, s-a greșit, recunosc, trebuia o amânare pentru clarificări”, a spus inspectorul general Dorin Cristea.
    Acesta este contrazis însă de adjunctul IȘJ, profesorul Aurel Șelaru, care spune că în dosarul trimis de Școala nr.2 au fost toate datele proiectului la ședința din 21 decembrie, astfel încât membrii CA să poată vota în cunoștință de cauză. „Avizul CA este un lucru de normalitate și trebuia să se întâmple de săptămâna trecută când doar eu am votat pentru, iar alții s-au lăsat timorați și manipulați. Cer și voi cere în continuare transparență cu privire la toate deciziile care se vor lua în învățământul vrâncean. Cei de la Mărășești au știut de la început ce solicitare au și nu mai era nevoie de nici o așa zisă completare a documentelor existente la IȘJ Vrancea. Este foarte ușor să arunci vina pe directorul Școlii nr.2 din Mărășești și pe primarul orașului când de fapt greșeala aparține altcuiva”, ne-a declarat profesorul Aurel Șelaru, inspector școlar general adjunct.
    Reamintim că proiectul intitulat „Acțiuni strategice pentru reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată din orașul Mărășești, județul Vrancea” are mai multe obiective, printre care și activitatea „Școală după școală”, derulată de Școala nr. 2 Mărășești, care este partener în acest proiect. Acesta este cel mai mare proiect pentru comunitatea defavorizată din oraș implementat de Primăria Mărășești, cu o valoare de peste 19,2 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?