Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Porţi deschise la CSEI Elena Doamna; școala a fost vizitată de elevi din mai multe localități


Ziua Porților Deschise la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Elena Doamna a fost organizată în Săptămâna „Åžcoala Altfel”, pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de elevi din municipiul Focșani și din  județ să cunoască specificul unității și să înțeleagă faptul că dizabilitatea nu reprezintă o barieră în comunicare, când jocul este limbajul lor comun.
Copiii și cadrele didactice de la CSEI Elena Doamna au fost gazde pentru micii musafiri de la Åžcoala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, însoțiți de profesoara Mariana Guzu, și de la Åžcoala Gimnazială Vidra, având-o ca profesor reprezentant pe Gina Bordea. Ei i-au colindat pe elevii de la clasa a VI-a de la CSEI, alături fiindu-le profesoara Carmen Ivan. Împreună au confecționat decorațiuni de Crăciun și au realizat desene care s-au transformat în ornamente pentru sala de clasă.
La elevii de la clasa a III-a B, îndrumați de profesoara Cristina Brătilă au venit în vizită copiii de la Åžcoala Gimnazială Nicolae Iorga Focșani, împreună cu profesoara Mihaela Axente. Aceștia au organizat o serbare dedicată lui Moș Crăciun, unde s-au cântat colinde și s-au oferit cadouri. Profesoara Larisa Nica i-a avut în grijă pe cei de la clasa a IX-a B, care a fost gazde pentru copiii de la Grădinița nr. 7 Focșani, veniți alături de profesoara Nela Oprea, și pentru elevii de la Liceul Pedagogic Spiru Haret, însoțiți de profesoara Angela Miu, cărora li s-au adăugat elevii de la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau. Aceștia au fost interesați și de modul cum se lucrează în laboratorul de optică al Åžcolii Elena Doamna.
Întâlnirea cu elevii de la aceste clase s-a finalizat cu urări, colinde, daruri și tradiționalul ,,La mulți ani!”. Cadourile oferite copiilor au fost asigurate de firma de formare profesională a tinerilor „Belazza Academy”, care a asigurat și cursuri gratuite pentru mai mulți elevi din școală pentru meseria de coafeză sau hairstylist.
Porțile CSEI Elena Doamna au fost deschise și pentru reprezentanții CARSP Moinești, Sucursala Focșani, care s-au transformat în mesagerii lui Moș Crăciun și, după ce au fost colindați și urați după datina străbună, au oferit cadouri copiilor de la clasele I-IV B. Aceștia au promis că vor reveni în școală pentru a dezvolta noi proiecte educative. Au mai vizitat școala elevi de la Åžcoala Gimnazială Anghel Saligny alături de profesoara Loredana Badașcă, care s-au întâlnit cu eleviii de la clasa a VIII-a B, alături de profesoara acestora, Gina Gheorghiță, și voluntarii de la Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea, însoțiți de profesoarele Marilena Bărculescu, Cristina Enoiu și Luminița Neagu, care au oferit copiilor fructe de sezon și dulciuri.
Tineri și elevi de la Åžcoala Postliceală Vasile Alecsandri și Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, veniți cu profesoarele Corina Giurcă și Maria Ungureanu, de la Åžcoala Gimnazială Vîrteșcoiu, alături de profesoara Ghilea Fănica, Åžcoala Gimnazială Ion Basgan, avându-le profesoare pe Alina Dima și Anca Cucu, Åžcoala Gimnazială Milcovul cu profesoara Carmen Neață și Grădinița nr. 13 Focșani cu profesoara Răducă Ionela Sava, au cântat, au dansat, i-au colindat pe colegii lor de la CSEI Elena Doamna și le-au oferit daruri. „Toți vizitatorii au fost impresionați de condițiile în care elevii învață și își petrec timpul liber, dezvoltându-și astfel abilități de comunicare pentru viață, necesare integrării cu succes în viitor. Pe parcursul vizitelor, s-au legat prietenii, s-au făcut multe poze, care vor rămâne în inima și mintea tuturor. A fost o zi plină, încărcată de emoție, bucurie, fiecare plecând acasă mai bogat sufletește și cu o altă impresie față de cea cu care au venit”, a declarat profesorul Lefter George, consilierul educativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?