Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Serbarea de Crăciun a elevilor de la Colegiul Cuza, la Teatrul Pastia


Colegiul Național Al. Ioan Cuza Focșani a organizat, marți, serbarea de Crăciun, în incinta Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastia. Tematica serbării a fost „Poveste de Crăciun, de ieri și de azi”. Intrată deja în calendarul activităților educative, la serbare au participat elevii de gimnaziu și liceu care au pregătit colinde, dansuri populare și sportive și scenete, încântând invitații. Sub atenta îndrumare a profesorilor coordonatori, Mitrița Dumitrache, Iulian Silviu Roșca și Oancia Silvia, copiii au oferit celor prezenți un spectacol încântător.
Organizatorul evenimentului și sufletul activității a fost profesoara Elena Vișinescu alături de directorul unității de învățământ, Daniela Sîrghie. Invitați speciali au fost Dorin Cristea, inspector școlar general, și Aurel Șelaru, adjunct al ISJ Vrancea, precum și inspectoarele Melania Pătrășcanu și Andreea Vârnă. 
În deschidere, au colindat elevii din clasele a V-a A și a V-a B din cadrul colegiului, fiind urmați de colindători de la Școala Gimnazială Paltin. Au urmat elevii Adina Nicoleta Panțică și Anton Davide, care au avut pregătite diferite dansuri sportive, la fel ca și majoretele. Prezentatorii Călin Petrea din clasa a X-a D și Alexandra Anghene de la clasa a V-a B, costumați în bunic, respectiv nepoată, au invitat în scenă câteva soliste de la Centrul de zi Dănuț din Broșteni-Pitulușa. Corala mică a fost reprezentată de elevii din clasele VI-VIII. În încheiere, elevii claselor a V-a A și a V-a B au cântat „Sorcova”. Evenimentul a fost un prilej de bucurie pentru elevi și profesori, de aducere aminte a tradițiilor și obiceiurilor strămoșești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?