Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Şcoala Ioan Vodă cel Viteaz din Slobozia Ciorăşti, redată elevilor după ce a fost renovată în totalitate


Un eveniment deosebit de important a avut loc, ieri, pentru întreaga comunitate din Slobozia Ciorăști. Åžcoala Gimnazială Ioan Vodă cel Viteaz din  localitate, care a suferit reparații capitale, și-a redeschis porțile și și-a primit învățăceii. Åži nu oricum, ci într-un mediu dominat de două frumoase virtuți creștine: credința și nădejdea. Inaugurarea și sfințirea au avut loc într-o zi specială, sfântă, respectiv Ziua Sfântului Spiridon, strașnic apărător al dreptei credințe și făcător de minuni. Este ziua în care elevii s-au întors în școala îmbracată în straie noi. Și cum evenimentul a fost unul de bucurie pentru elevi, dascăli și părinți deopotrivă, în zi de sărbătoare unitatea a fost vizitată și de autoritățile locale și județene, precum și de oaspeți care au fost alături de școală și comunitate, contribuind la crearea noilor condiții pentru procesul educațional.
Astfel, la eveniment au luat parte alături de directoarea unității, Daniela Hriscu, cadrele didactice, părinți, copii, primarul comunei Slobozia Ciorăști, Elena Gârneață, inspectorul școlar teritorial, Gabriela Gherman, reprezentanți ai Premium Porc Group, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare și Cătălin Dascălu, cel datorită căruia mobilierul școlii a fost realizat în timp record, mobilierul fiind achiziționat cu ajutorul sponsorizărilor din partea Premium Porc Group. Sfințirea a fost realizată de părintele Argatu, împreună cu un sobor de preoți.
Părintele i-a binecuvântat pe elevi, dar și pe cadrele didactice din cadrul unității și a rostit cuvinte pline de emoție, de învățătură și de slavă către tinerii învățăcei. „Åžcoala a primit astăzi (ieri-n.r.) o haină nouă, ca să vă desfășurați activitățile aici pe pământ și să fiți ascultători și respectuoși. Eu vă binecuvântez că am intrat, să spunem, într-o haină nouă. Am schimbat haina veche și am primit o haină nouă. Haina nouă întotdeauna trebuie să fie păstrată, ca să rămână frumoasă până la sfârșit. De aceea, copiii mei, dragii mei, să nu trântiți ușile, să nu scrieți pe perete! Să păstrați, că puțini sunt cei care au bucuria aceasta pe care o aveți voi acum! Să fiți respectuoși față de dascălii voștri, care vă învață cele necesare pentru a putea duce o viață cumpătată, cinstită și cu mult respect unii cu alții, aici, pe acest pământ! Åži așa pregătindu-ne, vom avea bucuria ca să fim iubiți și dincolo, dacă vom fi cinstiți, corecți și ascultători”, le-a transmis părintele Argatu elevilor.
Învățătura părintelui a fost întărită de primarul Elena Gârneață, care a sprijinit în permanență școala și care i-a îndemnat pe elevi să învețe și să persevereze, pentru a putea evolua în viață. „Acum aveți o școală nouă, aveți condiții pe care și alți elevi și le-ar dori. Așadar, învățați! Învățați, căci fără educație nu avem nimic! Aștept și mai multe rezultate frumoase din partea voastră pe viitor. Åži, din această vară, toți cei care veți avea medii generale începând de la 9, veți primi burse de merit„, a spus edilul.
De asemenea, directorul unității de învățământ din localitate, profesoara Daniela Hriscu, a ținut să le mulțumească tuturor celor ce i-au fost alături în amplul proces de reabilitare a unității de învățământ. Inaugurarea școlii s-a încheiat cu un recital de cântece, susținut de corul școlii.
De noile condiții din școală se vor bucura 180 de copii, elevi și preșcolari la un loc. Menționăm faptul că reabilitarea școlii a fost posibilă ca urmare a demerurilor făcute de autoritățile locale, care au solicitat și obținut fonduri prin programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Potrivit informațiilor furnizate de directoarea Daniela Hriscu, și cele două grădinițe din comună vor intra în reabilitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?