Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Un tânăr de 22 de ani, care i-a tăiat gâtul cu drujba unui consătean, condamnat la închisoare


    Un tânăr de 22 de ani, din comuna Tâmboiești, care în vara acestui an a sărit cu drujba la gâtul unui consătean, a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul Vrancea pentru tentativă la omor. El a primit o pedeapsă de puțin peste 2 ani de închisoare. Soluția din acest dosar nu este definitivă, atât inculpatul cât și procurorii putând face contestație în cazul în care există nemulțumiri cu privire la pedeapsă.
„Condamnă pe inculpatul F(…) Alexandru Florin, pentru comiterea tentativei la infracțiunea de omor (…) la 2 (doi) ani, 2 (două) luni și 20 de zile de închisoare și 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a si b Cod penal. Aplică inculpatului (…) pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin 1 lit a si b Cod penal pe durata executării pedepsei. (…) scade din pedeapsa principală aplicată inculpatului durata reținerii și arestării preventive de la data de 05.07.2017 la zi. (…) menține măsura arestării preventive dispusă față de inculpat prin Încheierea (…) Tribunalului Vrancea. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. Constată că în cauză persoana vătămată (…) nu a exercitat acțiunea civilă. Admite acțiunile civile promovate de Serviciul de Ambulanta Vrancea și Spitalul Județean de Urgență „Sf, Pantelimon” Focșani. Obligă inculpatul (…) la plata sumei de 135,16 lei plus dobânda legală, până la data achitării integrale a debitului către Serviciul de Ambulanță Vrancea și la plata sumei de 304,44 lei plus dobânda legală până la data achitării integrale a debitului către Spitalul de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică astăzi, 24 noiembrie 2017″, a hotărât instanța.
Fapta a fost comisă în iulie, iar inculpatul a fost trimis în judecată în septembrie. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, la data de 4 iulie, inculpatul a lovit victima cu lama unei drujbe, care era pornită, provocându-i leziuni serioase. Practic, victima a fost la un pas de moarte, fiind cât pe ce să-i fie secționat un pachet vascular cervical major.
În rechizitoriu se arăta că la momentul comiterii faptei, partea vătămată era în curtea unui localnic, iar inculpatul trecea pe stradă cu bicicleta. Acesta din urmă s-a oprit la solicitarea victimei, iar între cei doi a izbucnit un conflict spontan. Inițial, cei doi au încercat să se lovească reciproc, victima luând o scândură din căruță, moment în care inculpatul a pus mâna de drujbă, a pornit-o și a sărit cu lama ei la gâtul victimei.
Inițial, partea vătămată a spus că se constituie parte civilă în dosar cu suma de 5.000 lei, după care a precizat că s-a împăcat cu inculpatul. Cu toate acestea, împăcarea părților nu l-a ajutat pe inculpat, care a fost condamnat de instanța de fond.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?