Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Elev de la Colegiul Cuza, locul III la un concurs național de matematică și fizică


Tudor Dodoiu, elev la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza Focșani, a obținut locul III la Concursul național de matematică și fizică „Vrânceanu – Procopiu”, care a avut loc la Bacău, în perioada 17-19 noiembrie. Tudor Dodoiu este elev în clasa a XII-a și a fost îndrumat de profesorii Emilia Poll la fizică și de Cătălin Ulmeanu la matematică.
Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Concursul național de matematică și fizică „Vrânceanu-Procopiu” este unul cu tradiție, fiind la cea de a XXI-a ediție. Concursul este destinat elevilor claselor IX – XII și presupune rezolvarea de către candidați a două subiecte de fizică și două de matematică de un înalt grad de dificultate.
Alături de Tudor Dodoiu, județul Vrancea a mai fost reprezentat de încă doi elevi, Alexandru Micu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național Unirea Focșani, îndrumat de profesorii Enache Pătrașcu la matematică și Sorin Bodaș la fizică, și Alexandru-Gabriel Bejan. Acesta este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, fiind îndrumat de profesorii Cristian Stoleru la matematică și de Gina-Carmen Brînză-Martiș la fizică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?