Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Atletism – Claudia Prisecaru, medalie de argint cu echipa de Tineret a României la Campionatul Balcanic de cros!


    Claudia Prisecaru, atleta de la CSM Focșani 2007, multiplă campioană a României la 1500 metri, 3000 metri și 3000 metri obstacole, a reușit o performanță deosebită de o distanță mult mai mare: la crosul balcanic, cu alergare pe 6000 metri Claudia a câștigat medalia de argint cu echipa de tineret a României!
    Sportiva de la Focșani a încheiat cursa pe poziția a cincea, în 22 de minute și 22 secunde, fiind a doua clasată dintre alergătoarele din România, după Andreea Pișcu – 22:34 cea care a devenit campioana balcanică a probei. Celelalte două alergătoare din România au încheiat crosul pe locurile 9 – Maria Ciovete (25:59) și 10, Andreea Ionela Bățică (26:48).
    Rezultatele de la Campionatul Balcanic de cros au fost criteriu de selecție pentru Campionatul European de cros din 10 decembrie, de la Samorin în Slovacia: primii doi clasați în fiecare echipă urma să facă parte automat din echipa pentru Europene! Claudia a îndeplinit, așa cum era de așteptat, acest criteriu și va fi la 10 decembrie, la startul cursei de la Samorin. Până atunci, de luni, 20 noiembrie, Claudia, însoțită de antrenorul ei de la lotul național, profesorul Cristian Orza, va merge pentru pregătire la Băile Felix, la Oradea.
    Cursa de la Canakkale a fost foarte grea pentru că sportivele au alergat pe ploaie rece și prin noroi. Profesorul Cristian Orza mi-a spus că „Claudia a făcut o cursă perfectă în condițiile date”, și că este foarte mulțumit de forma în care se află eleva sa și de rezultatul obținut într-o probă alta decât specialitatea ei, 3000 metri obstacole!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?