Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Polițiștii vrânceni, cu sfaturi utile la Colegiul Gheorghe Asachi


În cadrul manifestărilor derulate în cadrul Săptămânii Altfel, polițiștii au fost invitații elevilor și profesorilor Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din municipiul Focșani.
Miercuri, 8 noiembrie a.c., în cadrul Programului Național „Åžcoala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”, polițiștii Serviciilor Ordine Publică și Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au vizitat elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din municipiul Focșani, unde au derulat activități de prevenire a infracțiunilor pe linia patrimoniului și a delicvenței juvenile, precum și prevenirea și combaterea consumului de droguri și plante etnobotanice.
Recomandările generale s-au referit la evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunțarea părinților despre intenția unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, răspunderea penală a minorilor și, nu în ultimul rând, despre fețele ascunse ale traficului de persoane. Polițiștii de la Rutieră le-au oferit informații legate de regulile de circulație pietonală, semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni. Totodată, elevii au vizionat spoturi și filmulețe educative care au ilustrat, în mod semnificativ, informațiile oferite de polițiști, printre care și filmul documentar cu caracter preventiv -„Cheia e la tine!”.
Documentarul a constituit baza unor dezbateri purtate cu polițiștii, privind consecințele unor fapte de furt sau loviri, consum și trafic de etnobotanice, de droguri, tâlhării, pentru ca tinerii să nu ajungă autori sau victime ale unor astfel de fapte. Astfel, elevii celor 6 clase au fost puși în fața unor mărturii cât se poate de reale ale unor adolescenți care, fie din ignoranță, fie din teribilism, au ajuns să plătească greșelile comise cu prețul propriei libertăți.
Au fost prezentate, de asemenea, și o serie de măsuri preventive menite să reducă riscul de victimizare al minorilor aflați accidental în mijlocul unor situații conflictuale ce ar putea degenera și periclita viitorul acestora, iar la final, elevii au primit și pliante care conțineau recomandări preventive.
Această activitate s-a desfășurat în cadrul programului național „Școala Altfel”, pentru educarea împotriva consumului de droguri și plante etnobotanice, reamintirea regulilor primare de circulație rutieră, dar și formarea deprinderilor pentru respectarea regulilor de conviețuire.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?