Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Un bărbat a fost ARESTAT după ce şi-a OMORÂT SOȚIA în bătaie; victima i-ar fi cerut să sune la salvare, dar bărbatul ar fi refuzat


Un bărbat de 67 de ani, din comuna Obrejița, a fost arestat vineri seară, fiind acuzat de omor. Victimă este chiar soția sa, în vârstă de 60 de ani, care s-a stins în noaptea de joi spre vineri urmare a leziunilor suferite în urma bătăii crunte aplicate de soț. 
    Gheorghe M. și soția sa s-au certat în seara zilei de joi, fiind vorba despre un conflict spontan, după cum spun anchetatorii. După ce și-a lovit soția cu pumnii în zona capului și a toracelui, bărbatul s-a culcat. Asta deși femeia i-a cerut cu ultimele puteri să cheme ambulanța. Bărbatul a considerat că nu se impune să cheme ajutoare, dupa cum ne-au spus sursele noastre, și s-a culcat liniștit ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Când s-a trezit peste noapte a văzut că soția sa nu mai suflă, dându-și seama că aceasta a murit. Åži-a anunțat copiii, care locuiesc în apropiere, despre ce a făcut și apoi s-a sunat la 112. Apelul s-a făcut vineri dimineață, puțin după ora 2.00, iar cea care a anunțat anchetatorii despre moartea femeii a fost chiar fiica celor doi soți. 
    Imediat ce s-a sesizat fapta, la locuința celor doi soți, din comuna Obrejița, au ajuns anchetatorii, care au efectuat cercetarea la fața locului. Ulterior, trupul neînsuflețit al femeii a fost ridicat și dus la Serviciul de Medicină Legală, iar soțul a fost adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a fi audiat. Nu a negat comiterea faptei, spunându-le că între el și sotia sa a izbucnit o ceartă și, pentru că acumulase foarte multă furie, a lovit-o pe aceasta cu pumnii. Deși el spune că a lovit-o doar cu pumnii, se pare că a fost mai mult de atât, întrucât femeia ar fi avut rupte toate coastele, iar una dintre acestea i-ar fi preformat plămânul. Există suspiciunea că bărbatul s-a urcat pur și simplu cu picioarele pe corpul ei.
    Procurorul de caz, Luminița Dogaru, șef Secție Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, ne-a precizat că în acest dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. „Este vorba despre o infracțiune de omor la Obrejița, fiind vorba de soț-soție. Pe fondul unor discuții în contradictoriu, bărbatul în vârstă de 67 de ani și-a lovit soția în mod repetat în zona capului și a toracelui, creându-i multiple leziuni care au dus la decesul victimei. Fapta a fost anunțată în jurul orei 2.00, în dimineața zilei de 3 noiembrie a.c. Bărbatul nu are antecedente penale”, ne-a spus procurorul Luminița Dogaru.

Arestat preventiv pentru 30 de zile

    După ce a fost audiat și a recunoscut fapta, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Vineri după-amiază, el a fost prezentat magistraților de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 30 de zile.
    „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru arestare preventivă și în consecință: Dispune arestarea preventivă a inculpatului Munteanu Gheorghe, cercetat pentru săvâșirea infracțiunii de omor (…) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.11.2017 și până la data de 02.12.2017 inclusiv. (…) dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. (…) dispune încunoștințarea unui membru al familiei pentru inculpat ori a unei alte persoane desemnată de acesta despre luarea măsurii. (…). Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședința de cameră de consiliu, azi, 03.11.2017”, se arată în hotărârea judecătorilor.
    Gestul bărbatului a șocat comunitatea. Nimeni nu se aștepta ca el să facă așa ceva, soții fiind cunoscuți în localitate ca oameni gospodari, care nu au creat probleme. Primarul comunei Obrejița, Nicu Pardos, ne-a spus că nu are informații despre ceea ce s-a întâmplat între cei doi, precizând că nu se aștepta la așa ceva din partea bărbatului de 67 de ani. „Am auzit și eu ce s-a întâmplat, dar nu știu din ce cauză, sau ce a fost acolo, între ei. Nu mă așteptam la așa ceva. Amândoi erau oameni serioși, gospodari. Nu pot să-mi dau seama ce s-a putut întâmpla. Atât știu: că el a fost cel care i-a spus ginerelui ce s-a întâmplat și așa s-a aflat. Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat în această familie”, ne-a spus primarul Nicu Pardos.
    Biroul de presă al IPJ Vrancea nu a comunicat absolut nimic în legătură cu acest eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?