Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643
Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643

Festivalul „Vrancea, plai de dor!”, la ediția a VII-a


Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu din Focșani organizează pe 11 noiembrie Festivalul Concurs Național de folclor al elevilor de liceu „Vrancea, plai de dor”. Ajuns la ediția a VII-a, concursul este înscris în calendarul activităților educative naționale 2017, fără finanțare MEN.
Concursul va avea loc în sala Balada din Focșani începând cu orele 9:30. S-au înscris ansambluri și formații de elevi din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Buzău, Prahova, Teleorman, Ialomița, Vrancea și invitați de onoare Republica Moldova și Turcia. Vor participa 360 de elevi și cadre didactice de la 19 licee, eveniment ce se va desfășura pe patru secțiuni: secțiunea solist vocal, în care vor fi prezentate câte două piese, la alegere – una lentă fără acompaniament (doină / baladă) și una mișcată din zona de proveniență (horă / sârbă), cu negativ; secțiunea grup vocal, unde vor fi prezentate două piese, la alegere fără acompaniament; secțiunea obicei folcloric, unde va fi prezentat un obicei la alegere, și secțiunea dans popular, unde va fi prezentată o suită de dansuri specifice zonei respective. Participă 20 de elevi la secțiunea solist vocal, la secțiunea grup vocal 4 formații, secțiunea obicei folcloric tot 4 formații și 17 formații la secțiunea dans popular.
În cadrul acestui eveniment vor fi punctate calitățile vocale, intonația, ritmul, ținuta și mișcarea scenică, interpretarea și muzicalitatea. Festivalul se angajează să fie din ce în ce mai mult un act de cunoaștere și inițiere, de valorificare a fondului folcloric național, precum și a unor talente cu posibilități de afirmare. „Sunt invitați toți iubitorii de folclor, pentru receptarea creațiilor folclorice autentice, valorificarea comorilor cântecului și portului popular românesc sau internațional și introducerea sa în circuitul valorilor spirituale. Ca parteneri ai colegiului, amintim și mulțumim Primăriei Municipiului Focșani, Ansamblului Profesionist Èšara Vrancei, Colegiului Tehnic V.D.Cotea, Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi, DJTS Vrancea, Colegiului Tehnic Ion Mincu și Asociația Pro-economic”, a spus Marilena Vîlcu, coordonatorul acestui eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?