Ediția: Marți 4 iunie 2024. Nr. 6641
Ediția: Marți 4 iunie 2024. Nr. 6641

VIDEO : Luptătorul Tolea Ciumac, arestat preventiv pentru contrabandă cu țigări; s-au făcut percheziții inclusiv în Vrancea


Luptătorul Tolea Ciumac a fost arestat preventiv de magistrații Tribunalului Bacău, potrivit Mediafax, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări, instrumentat de procurorii DIICOT. În total, șapte persoane au fost arestate preventiv, vineri seara. Decizia Tribunalului Bacău nu este definitivă. Anterior arestării, oamenii legii au efectuat percheziții în mai multe județe, printre care și Vrancea.
„(…) În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016 și până în prezent au fost inițiate și constituite trei grupuri infracțional organizate, în scopul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ai căror membri, printre care inculpații Ciumac Anatolie, Iordache Niculae, Miron Dan, Plăcintă Vasile, Pavel Ionel, Păun Petre Tudorel și Stan Valentin, au acționat coordonat pe razele județelor Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călărași, Teleorman, Dâmbovița și a municipiului București prin colectarea, preluarea, deținerea, predarea, depozitarea și comercializarea de țigarete introduse în mod ilicit pe teritoriul vamal al României, obținând importante beneficii materiale din această activitate infracțională.
S-a reținut că membrii grupărilor infracționale au creat o veritabilă rețea de distribuție a țigaretelor provenind din contrabandă, structurată pe 3 paliere, în funcție de rolurile pe care aceștia le-au avut în cadrul grupării.

La data de 26.10.2017 procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăziilor de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, Brașov, Galați, București și a Structurilor de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și Teleorman au efectuat un număr de 56 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călărași, Teleorman, Dâmbovița și a municipiului București, ocazie cu care au fost găsite și ridicate aproximativ 586.760 pachete țigări, 280 kg țigarete vrac, 247.050 lei, 47.550 euro și 100 lire. (…)
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul I.P.J. Bacău, Serviciului pentru Intevenții și Acțiuni Speciale a Poliției Române, Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și Direcției Regionale Vamale București și Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?