Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Mai mulţi procurori vor să conducă Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea


Mai mulți procurori vrânceni s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcțiilor de prim-procuror și prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, concurs organizat de Consiliul Superior al Magistraturii prin intermediul Institutului Național al Magistraturii.
    Listele cu candidații care s-au înscris și care îndeplinesc condițiile nu au fost deocamdată făcute publice de către INM, acest lucru urmând să se întâmple chiar astăzi. Pe surse am reușit să aflăm câteva nume, iar unii dintre aceștia ne-au și confirmat informația. Astfel, pentru funcția de prim-procuror s-a înscris actualul deținător, procurorul Florin Å¢îrlea, care ne-a și spus înainte de a se încheia termenul limită de depunere a dosarelor că se va înscrie la concurs pentru încă un mandat. Acesta ne-a confirmat și marți că s-a înscris la concurs și că nu are informații cu privire la alți ccolegi de-ai săi care să fi ales să-și depună dosarele de candidatură, spunând că așteaptă să fie afișată lista. 
Sunt voci care spun că la concursul pentru ocuparea acestei funcții s-ar mai fi înscris cel puțin un procuror, respectiv Victoria Bîrsan, care acum este procuror șef secție judiciară. Aceasta s-a înscris la concurs și în urmă cu trei ani, atunci când în urma concursului postul a fost ocupat de actualul prim-procuror Florin Å¢îrlea. Un alt nume vehiculat este cel al procurorului Nicolae Pîrcălăbescu. Se pare că acesta s-a înscris la concurs pentru ambele funcții, respectiv cea de prim-procuror și prim-procuror adjunct.

Mai mulți candidați pentru funcția de prim-procuror adjunct

    Åži pentru funcția de prim-procuror adjunct sunt mai mulți candidați.
Actualmente, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea este Daniela Peicu. Se pare că aceasta s-a înscris pentru încă un mandat. Alți procurori care s-ar fi înscris la concursul organizat pentru ocuparea funcției de prim-procuror adjunct sunt: Marinela Arginteanu, care este și purtătorul de cuvânt al instituției, dar și Paul Mihăilă, care multă vreme a fost procuror șef secție urmărire penală. Procurorii mentionați au avut rețineri în a confirma informațiile aflate pe surse, unii dintre ei preferând să nu confirme, dar nici să infirme și să spună că se va ști sigur atunci când se vor afișa listele.

Concurs pentru parchetele de pe lângă judecătoriile Panciu și Adjud

    La concurs au fost scoase posturile de prim-procuror și la parchetele de pe lângă judecătoriile Panciu și Adjud. Până acum nu se știe dacă sunt candidați sau nu. În prezent, Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud este condusă cu delegare de procurorul Rareș Mocanu.
Listele cu numele candidaților care s-au înscris la concursurile organizate pentru ocuparea celor două funcții de conducere de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, dar și pentru cele de la Panciu și Adjud, vor fi făcute publice astăzi. După ce se vor afișa listele cu candidații care îndeplinesc condițiile de participare la concurs/examen, pe data de 20 octombrie candidații nemulțumiți pot depune contestații. Acestea vor fi soluționate în perioada 23-25 octombrie de secțiile Consiliului Superior al Magistraturii, iar în perioada 26-27 octombrie se pot depune contestații împotriva hotărârilor secțiilor CSM.
Apoi, pe 27 octombrie este ultima zi în care candidații pot depune proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere. În perioada 30 octombrie – 2 noiembrie se vor soluționa contestațiile depuse împotriva deciziilor secțiilor CSM, contestații ce vor fi soluționate de Plenul CSM. Pe 3 noiembrie se vor afișa listele finale cu candidații care îndeplinesc condițiile. În perioada 5-12 noiembrie va avea loc testarea psihologică, evaluarea capacității candidaților de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres. Cei care vor trece și de această probă vor susține în perioada 17-29 noiembrie proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere. Pe 10 decembrie va avea loc testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane, iar pe 19 decembrie va fi afișat tabelul de clasificare a candidaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?