Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

GALERIE FOTO: Expoziție de fotografii la Odobești, făcute de adjunctul Inspectoratului Școlar și de profesorul Găloiu


O expoziție de fotografie, care surprinde momente din zona Poiana Mărului, pe parcursul mai multor ani, a avut loc la Casa de Cultură din Odobești, vinerea trecută. Cei care au expus sunt profesorii Marian Găloiu, de la Dumitrești, și Aurel Șelaru, inspectorul școlar general adjunct. Cei doi, care sunt pasionați de arta fotografică și de promovarea celor mai frumoase zone de pe Valea Rîmnicului, au expus cele mai elocvente imagini, făcute de ei în ultimii ani.
Astfel, câteva zeci de fotografii care pun în valoare zona, oamenii locului, dar mai ales istoria acelor locuri pot fi admirate, până la jumătatea lunii decembrie, în foyerul Casei de Cultură din Odobești. La expoziție a participat și părintele Mihail Milea, de la Fundația Sfântul Sava din Buzău, care le-a vorbit celor prezenți despre istoria Schitului de la Poiana Mărului, despre Sfântul Vasile de la Poiana Mărului și despre ceea ce înseamnă această zonă în spațiul spiritualității românești. „Fotografiile expuse la Casa de Cultură din Odobești reprezintă o pasiune pentru mine și au fost făcute în ultimii 5-6 ani. Eu merg frecvent în zona Poiana Mărului. Am scris și o carte despre istoria și frumusețea acestor locuri. Valea Rîmnicului este surprinzătoare în orice perioadă a anului. Are cele mai multe monumente naturale care pot fi vizitate, Schitul Poiana Mărului, Dealul Sării, Schitul Monteoru”, ne-a declarat profesorul Marian Găloiu.
Cei interesați de istoria zonei pot găsi informații despre Valea Rîmnicului în cartea profesorului Găloiu intitulată „Plaiuri rîmnicene”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?