Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Elevii cu rezultate bune la învățătură pot obține burse de merit


Elevii care au obținut rezultate foarte bune la învățătură în anul școlar precedent pot solicita burse de merit de la unitățile de învățământ ale căror cursuri le frecventează. Bursele de merit se acordă elevilor care se încadrează în cel puțin unul din cazurile următoare: a) au rezultate deosebite la învățătură: au obținut media generală de cel puțin 8,50 și nota 10 la purtare la sfârșitul anului școlar 2016-2017 (pentru elevii claselor a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a X-a, a XI-a și a XII-a); b) au obținut locurile I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor și concursurilor școlare naționale organizate de Ministerul Educației Naționale (MEN) în anul școlar 2016-2017; c) au obținut locurile I, II sau III la etapele județene ale competițiilor/ concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de MEN în anul școlar 2016-2017.
Elevii din clasa a IX-a, care au obținut rezultatele menționate la punctele „b” sau c”, depun cerere și copie după diploma obținută. Bursele de merit se acordă în ordine, ținând seama de mai multe criterii, în limita numărului de burse aprobat. Astfel, elevii care au obținut premiul I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor școlare naționale (organizate de MEN) sunt primii care vor fi pe liste. Urmează elevii care au obținut premiul I, II, III la etapele județene ale competițiilor/ concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de MEN. Trebuie reținut faptul că elevii pot pierde bursa dacă nota la purtare este mai mică de 10.
Aceste burse sunt revizuite semestrial, în funcție de modificările intervenite în situația școlară. Acordarea burselor de merit se face în baza ordinului de Ministru 5576/2011, iar primul pas pentru obținerea acestora este întocmirea dosarelor elevilor. Aceste dosare trebuie să cuprindă o serie de documente prin care să se justifice rezultatele. În primul rând este nevoie de cererea elevului, copie de pe diploma obținută la etapa județeană a concursului ori olimpiadei organizate de MEN, care atestă premiul obținut, și un dosar.
Menționăm că aceste dosare se pot întocmi până pe 9 octombrie, iar bursele se acordă începând cu semestrul al II-lea pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului gimnazial și liceal, clasa a V-a, respectiv clasa a IX-a. Din primul semestru vor primi burse elevii din celelalte clase, respectiv a VI- a, a VII-a, a VIII-a, a X-a, a XI-a, a XII-a.
În altă ordine de idei, vineri a fost ultima zi pentru depunerea dosarelor pentru programul „Bani de liceu”. Termenul legal este 1 octombrie, dar cum această dată este într-o zi de duminică, ultima zi de depunere a fost pe 29 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?