Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO : Activități dedicate Zilei Mondiale a Surdității la CSEI „Elena Doamna”


Elevii și profesorii de la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna” au organizat o serie de activități dedicate Zilei Mondiale a Surdității. În 1958, Adunarea Generală Internațională a Surzilor a stabilit ziua de 26 septembrie ca zi de conștientizare a importanței sănătății auzului. Hipoacuzia (pierderea de auz) este cea mai frecventă deficiență senzorială, care afectează mai mult de 500 de milioane de oameni pe tot mapamondul. O persoană cu hipoacuzie are o capacitate redusă sau chiar absentă de a distinge sunetele vorbirii, cu consecințe asupra comunicării.
Pentru a marca evenimentul, la CSEI „Elena Doamna” a fost organizată o masă rotundă cu tema „Modele de viață”. „Au fost prezentate experiențele de viață ale unor persoane deficiente de auz, foști elevi ai școlii, care au reușit să-și depășească deficiența și să devină studenți, profesori, preoți, asistenți sociali, antreprenori. De asemenea, în tipografia școlii au fost realizate pliante și flyere cu informații despre pierderile de auz, modalități recuperatorii, eficientizarea comunicării cu persoanele surde, tabel cu dactilemele limbii române. Aceste materiale au fost distribuite de elevii, care le-au realizat, părinților, dar și altor persoane interesate”, a menționat Ioana Cherciu, directorul CSEI „Elena Doamna” Focșani.
Reamintim că CSEI „Elena Doamna” este singura unitate specializată de pe întreg teritoriul județului Vrancea care oferă servicii copiilor surzi, terapii de compensare polisenzorială, protezare gratuită, aparatură de amplificare în cadrul cabinetelor de logopedie, programe individualizate de dezvoltare, consult audiometric, toate acestea îmbunătățind modul de viață al persoanelor cu această dizabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?