Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Autorul CRIMEI de la Spitalul Județean a avut discernământ diminuat în momentul comiterii faptei; victima a murit ASFIXIATĂ


Adolescentul care și-a omorât colegul de salon, în incinta Spitalului Județean de Urgență Focșani, din luna iulie, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. A. C., de 17 ani, din Mărășești, va fi judecat pentru omor.
    Conform rechizitoriului, la data de 20 iulie, în jurul orei 1.00, în timp ce se afla internat în Salonul 6 al Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Focșani, i-a aplicat victimei mai multe lovituri în zona capului cu o cârjă ortopedică  și i-a provocat leziuni, iar ulterior a asfixiat-o mecanic prin obstrucționarea orificiilor respiratorii, gură-nas, și i-a provocat decesul. Adolescentul a refuzat să colaboreze cu anchetatorii, făcând uz de dreptul de a nu da declarații.
    Victima și autorul se aflau în același salon. Din motive necunoscute, adolescentul s-a năpustit asupra bărbatului trecut de 60 de ani, din comuna Garoafa, și l-a lovit de mai multe ori în zona capului cu cârja ortopedică pe care o avea victima. Adolescentul a vrut apoi să fugă din spital, fiind oprit de agentul de pază și dus înapoi, în salon. Atunci a fost găsit bărbatul decedat.
    Întrucât adolescentul nu a vrut să declare nimic, s-a dispus efectuarea unei expertize medicale psihiatrice, care s-a făcut la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din București. S-a constatat că la momentul comiterii faptei, adolescentul a avut o tulburare organică de personalitate. De asemenea, la momentul efectuării expertizei, s-a concluzionat că se reconstituie un episod de agitație psihomotorie în contextul unei boli de care băiatul suferă. De asemenea, în raportul de expertiză s-a mai arătat că adolescentul are discernământ diminuat în raport cu fapta săvârșită și necesită tratament medical de specialitate.
    În ceea ce privește cauza decesului victimei, legiștii au stabilit că aceasta nu a murit ca urmare a loviturilor aplicate cu cârja ortopedică care îi aparținea, decesul fiindu-i cauzat de o insuficiență cardio-respiratorie acută determinată de asfixia mecanică prin obstrucționarea orificiilor respiratorii. Soția victimei se constituie parte civilă în dosar, urmând să spună la instanță ce pretenții are.
    Crima de la spital, din vara acestui an, a îngrozit opinia publică, având în vedere că a avut loc într-o unitate medicală, dar și pentru că a fost comisă de un copil și, aparent, fără niciun motiv. La momentul reținerii adolescentului, rudele acestuia au susținut că era un băiat cuminte, care nu a creat probleme și care obișnuia să meargă la biserică. Frații lui au povestit atunci că băiatul i-ar fi sunat și înainte de a comite fapta, dar și după, când le-ar fi spus că „l-a omorât pe moș”. Ei au afirmat atunci că băiatul ar fi suferit mult după pierderea mamei și că ar fi avut o depresie.
    În momentul în care adolescentul a fost trimis în judecată i s-a verificat și măsura preventivă, care a fost menținută. Deși avea posibilitatea să formuleze contestație, adolescentul nu a făcut acest lucru. „(…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive luată față de inculpatul C(…) A(…), trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor (…) menține măsura arestării preventive a inculpatului C(…) A(…), până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 30 zile. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare”, este  hotărârea magistraților de la Tribunalul Vrancea din data de 21 septembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?