Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Afaceristul Valerică Țimbău, trimis din nou în judecată


Afaceristul Valerică Èšimbău, de 45 de ani, din Tulnici, a fost trimis din nou în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Conform rechizitoriului, Valerică Èšimbău va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și fals informatic în formă continuată. Pentru săvârșirea acelorași infracțiuni va fi judecat și Florin Gheorghe C., de 31 de ani, din Mera. Èšimbău a fost condamnat la închisoare cu executare într-un alt dosar.
    Conform rechizitoriului, afaceristul din Tulnici ar fi falsificat avize de însoțire prin completarea cu date fictive, atestând în mod nereal că în data de 17 februarie anul trecut s-a efectuat transportul cantității de 9 m.c. lemn de foc fag, cu o autoutilitară, și 46,6 mc lemn rotund molid cu aceeași autoutilitară, dar și că lemnul a fost dus în depozitul unei societăți din satul Greșu, comuna Tulnici. Anchetatorii spun că bărbatul a făcut toate acestea pentru a justifica materialul lemnos pe care l-ar fi deținut fără forme legale. De asemenea, anchetatorii mai spun că ar fi introdus date scriptice fictive din avizele de însoțire, generând astfel coduri unice pentru fiecare aviz pentru a justifica astfel cantitatea de material lemnos amintită, care era deținută fără forme legale, totul cu scopul de a induce în eroare organele de control.
    Aceleași lucruri le-ar fi făcut și celălalt inculpat, din Mera. Și el ar fi falsificat două avize de însoțire prin completarea cu date fictive, atestând în mod nereal că la aceeași dată s-ar fi efectuat transportul unei cantități de 93 mc lemn rotund molid cu o autoutilitară și cu o remorcă în depozitul societății din Greșu, totul pentru a justifica materialul lemnos deținut fără forme legale. De asemenea, a introdus date scriptice fictive pentru cele două avize de însoțire în aplicația SUMAL-WOOD TRAKNG, generând astfel două coduri unice pentru fiecare aviz pentru a justifica cantitatea de material lemnos deținută ilegal. Nici Èšimbău și nici celălalt inculpat nu au dat declarații în cursul urmării penale.
    Afaceristul Valerică Èšimbău se află în acest moment în Penitenciarul Focșani, el având de executat o pedeapsă de 5 ani și jumătate de închisoare într-un dosar al Curții de Apel Constanța, fiind condamnat definitiv în noiembrie anul trecut. Înainte de a fi condamnat, Èšimbău a plecat din țară, în Italia, acolo unde a și fost prins în luna ianuarie a.c. El a fost extrădat în iunie, fiind depus inițial la Penitenciarul Rahova și apoi a fost adus la Penitenciarul Focșani. Èšimbău, dar și alte două persoane, a fost acuzat că a prejudiciat zeci de societăți comerciale cu materiale de construcții.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?