Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: POMPIER PENTRU O ZI DE WEEKEND


Zeci de copii au probat căștile pompierilor, și-au testat deprinderile de a mânui un furtun de pompier și au imortalizat momentul la sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat, în cadrul atelierelor”Pompier pentru o zi” amplasate în localitățile Focșani, Adjud și Panciu.
Cei mici dar și cei mari au văzut îndeaproape autospecialele folosite de pompieri pentru stingerea incendiilor și au aflat tehnici de bază în acordarea primului ajutor de la paramedici. Totodată, au primit pliante cu recomandări specifice de comportare în cazul producerii unor situații de urgență. Atelierul a fost deschis tuturor doritorilor în intervalul 15.00 – 18.00 în municipiul Focșani în apropierea locului de joacă pentru copii din Grădina Publică de lângă Piața Unirii, în municipiul Adjud în zona Casei de Cultură „Tudor Vornicu”, iar în orașul Panciu în zona Parcului Casei Orășenești de Cultură.
Activitatea se încadrează în calendarul acțiunilor planificate pentru aniversarea Zilei Pompierilor din România sărbătorită la data de 13 septembrie. În anul 1848, ostașii pompieri ai Capitalei, în frunte cu neînfricatul căpitan Pavel Zăgănescu, s-au acoperit de glorie militară în încrâncenata bătălie din Dealul Spirii, când s-au opus cu vitejie invadatorului străin venit să înăbușe aspirațiile legitime ale neamului nostru.     Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea organizează o serie de activități prin care se urmărește, în special, familiarizarea cetățenilor cu misiunile specifice inspectoratului. Aria de situații la care sunt solicitate să intervină structurile aflate în subordinea I.S.U. Vrancea includ atât intervenții pentru localizarea și lichidarea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat prin echipajele SMURD, intervenții pentru descarcerare, cât și misiuni complexe în urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, ori în cazul producerii unor cutremure, alunecări de teren sau în cazul descoperirii munițiilor neexplodate.
Miercuri, 13 septembrie a.c., pompierii focșăneni îi așteptă pe cei care vor să îi cunoască la sediile din Focșani, Adjud, Panciu și Vidra, când se organizează Ziua Porților Deschise în intervalul 10.00-13.00.

        Compartimentul Informare și Relații Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?