Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Deputatul Tîlvăr: Acțiunile de caritate pot diminua efectele unor fenomene precum migraţia, sărăcia extremă ori traficul de persoane


Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr a declarat cu ocazia Zilei Internaționale a Carității că în contextul global actual, multiplele crize umanitare și conflicte, amploarea unor fenomene precum migrația, sărăcia extremă ori traficul de persoane, ca și devastatoarele consecințe ale unor catastrofe naturale, fac mai importantă decât oricând implicarea fiecăruia dintre noi în acțiuni de caritate. O contribuție cât de mică, nu neapărat financiară, în campaniile destinate oricărei cauze bune, oricărei categorii vulnerabile, poate face o diferență imensă.
„Caritatea nu înseamnă doar un strop de bine și de satisfacție personală, ci și un puternic liant al țesăturii sociale, un factor de consolidare a comunităților, de dezvoltare a dialogului și solidarității. Ea poate îmbrăca forme multiple și poate contribui la progresul societății nu doar în domeniul social, ci și în artă, sport ori în protejarea patrimoniului natural și cultural, la nivel local, regional și mondial. Ziua Internațională a Carității este momentul în care onorăm activitatea voluntarilor care își dedică timpul, energia și, uneori, își riscă integritatea ori viața pentru a ușura suferința unor semeni, precum și contribuțiile filantropice ale fiecăruia dintre cei care înțeleg importanța implicării și binelui comun. Este prilejul cel mai bun pentru ca fiecare dintre noi să privească în sine și să hotărască dacă dorește să contribuie cu generozitate, prin mijloacele și resursele de care dispune, la crearea unei societăți mai bune, mai incluzive, mai pregătite pentru a face față oricăror provocări viitoare”, a precizat deputatul Angel Tîlvăr.
În decembrie 2012, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluția prin care data de 5 septembrie a fost aleasă pentru a celebra Ziua Internațională a Carității.  Evenimentul își propune să aducă în prim plan această modalitate de implicare socială și să încurajeze cetățenii, organizațiile nonguvernamentale, mediul de afaceri, autoritățile și orice alte entitate publică în sensul participării la acțiuni filantropice ori de voluntariat.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?