Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Tenis: Cosac – Cei 54 de membri fondatori ai FRT trebuie să voteze acordarea de drepturi depline celorlalte 315 cluburi


Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat, marți, pentru AGERPRES, că cei 54 de membri fondatori ai FRT trebuie să voteze acordarea de drepturi depline celorlalte 315 cluburi pentru a debloca situația și a se putea organiza alegeri pentru conducerea federației. „Am avut ieri programată o Adunare Generală Extraordinară, dar nu s-a întrunit cvorumul. Vineri avem Comitetul Director și vom programa o nouă Adunare Generală Extraordinară. Aceasta va avea loc între 15 și 45 de zile de la hotărârea Comitetului Director. Este important să avem această Adunare Generală pentru că cei 54 de membri fondatori, adică cei care s-au nimerit în 2001 să fie prezenți când s-au reorganizat toate federațiile, trebuie să voteze acordarea de drepturi depline celorlalte cluburi. În total sunt 369 de cluburi, deci cele 54 trebuie să voteze acordarea de drepturi depline celorlalte 315. Eu vreau să se facă acest lucru cât mai repede, dar sunt câțiva care se opun. Trebuie făcut pentru ca apoi să organizăm alegerile”, a afirmat Cosac.
    Luni, 4 septembrie, în prezența conducerii FRT și a reprezentanților Ministerului Tineretului și Sportului, a avut loc la sediul Federației Române de Tenis o Adunare Generală Extraordinară. Conform site-ului oficial al FRT, din totalul celor 54 de structuri fondatoare, până la finele zilei de 30 august au confirmat participarea la ședință un număr de 29. S-au prezentat la ședința în ziua de 4 septembrie doar 6 cluburi fondatoare: CSM Onești, CSS 3 Steaua București, AS Segărceanu Tenis Club, CSS Slobozia, CS Olimpia București și CSA AMEFA Arad, număr insuficient pentru pentru întrunirea condițiilor statutare de cvorum decizional. Au fost prezenți în sală, în calitate de invitați, și reprezentanți a 15 structuri sportive. Alegerile pentru președinția Federației Române de Tenis fuseseră programate inițial pentru 6 aprilie, la Centrul Național de Tenis din București, dar au fost amânate pentru o dată ulterioară. Motivul a fost faptul că foarte mulți membri ai Federației Române de Tenis nu se regăsesc înscriși în Registrul federațiilor de la Tribunalul București și în consecință nu au drept de vot. Ministerul Tineretului și Sportului a efectuat un control și a identificat un număr de 369 de structuri sportive, dintre care 54 aveau calitatea de membri fondatori și se regăseau în Registrul federațiilor.
    La alegerile din 6 aprilie se înscriseseră patru candidați în cursa pentru președinția FRT, George Cosac, Dumitru Hărădău, Răzvan Itu și Daniel Marius Vecerdea . Pentru cele patru posturi de vicepreședinte se primiseră la acel moment 25 de candidaturi, printre care se numără cele depuse de Alina Tecșor-Cercel, Cosmin Hodor, Răzvan Itu, Adrian Marcu, Cătălina Cristea și Daniel Marius Vecerdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?